Umetnik Anton Krajnc ima haloške korenine

ptuj, knjižnica-ivana-potrča, umetnik-anton-krajnc, borl

V ptujski knjižnici na ogled umetnikova izbrana dela

V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj se je slovenski publiki minuli četrtek prvič predstavil Anton Krajnc, v Gradcu rojeni umetnik s haloškimi koreninami. V razstavišču knjižnice je umetnik predstavil svoja izbrana slikarska dela in tudi knjigo Dal cuore dell’ Artista ̶ Iz srca umetnika, ki govori o njegovem življenju in delu. Knjiga je izšla lansko jesen v angleškem in nemškem jeziku, Krajnc pa jo je sam oblikoval in izdal v samozaložbi.

Pogovor z umetnikom je vodila Sonja Golc, predsednica Društva za oživitev gradu Borl.

Anton Krajnc, v Gradcu rojeni umetnik s haloškimi koreninami, je študiral na Dunaju in v Urbinu, živel in ustvarjal v New Yorku in drugod po svetu, zadnja leta pa je razpet med Arizono in Halozami, kjer si je ustvaril drugi dom. Ustvaril je številna dela, tako grafike, slike, skulpture in reliefe, … Za svoja dela je prejel številne mednarodne nagrade in priznanja. Nikoli se ni zadovoljil z enim trendom ali eno smerjo ustvarjanja, vedno išče nove izzive in drugačne načine ustvarjanja in izražanja, je bilo slišati v pogovoru z umetnikom. Zanimivo je, da je pred leti prav Anton Krajnc želel na gradu Borl urediti galerije in muzej, žal pa so bili njegovi pogovori z Ministrstvom za kulturo neuspešni.

Kulturni utrinek … Foto: DgB

Pogovor z umetnikom je v ptujski knjižnici vodila Sonja Golc, predsednica Društva za oživitev gradu Borl, ki je bilo tudi soorganizator dogodka. V glasbenem programu sta nastopili Mateja Golc na violončelu in Katarina Golc na violini.

TM, Vir, foto: DgB