UJMA 2023

Ko narava pokaže svojo neukrotljivo moč, se človeštvo ponovno zave, kako krhki in ranljivi smo lahko. Neurje, ki je nedavno prizadelo našo deželo, je pustilo za seboj opustošenje, ki vpliva na vsakdanje življe številnih naših sodržavljanov. Ob takih tragedijah pa se v nas prebudi tudi nekaj posebnega – solidarnost, sočutje in želja pomagati. Prav zato smo zbrali vse ključne informacije in kontakte za vse, ki želijo pomagati ljudem in občinam, ki jih je prizadela nesreča.

 

Vse, ki ste pripravljeni pomagati obveščamo, da se obrnite na štabe civilne zaščite na ogroženih območjih, ali na lokalna gasilska društva.

Kontakti za Koroško regijo:

  • Štab CZ Dravogard: 08-22-70-001
  • Štab CZ Občine Ravne na Koroškem: 02 82 16 029, [email protected]
  • Občina Prevalje: 070 299 062
  • Občina Mežica: 070 199 666
  • Občina Črna na Koroškem: 02 87 048 10, [email protected]

Kontakti za Savinjsko regijo:

Dodatne informacije in kontakte poiščite na spletnih straneh od ujme prizadetih občin.

Ostale kontakte poiščite na spletnih straneh od ujme prizadetih občin.
POMOČ NA TERENU TUDI PREKO APLIKACIJE:

TUKAJ

Da bo akcija pomoči usklajena ter da ne bo kaosa, se prijavite v spletni aplikaciji Uprave RS zazaščito in reševanje, o njej več izveste TUKAJ.

Ostanite varni in pomagajte po svojih najboljših močeh. Vsaka pomoč je dobrodošla. Hvala vsem, ki prispevate k obnovi in pomoči prizadetim.

V teh težkih trenutkih smo lahko priča najboljšemu v človeški naravi – naši sposobnosti združevanja, delitve in podpore. Čeprav se posledice nedavnega neurja zdijo nepredstavljive, bomo skupaj močnejši in sposobni obnoviti naše skupnosti ter pomagati tistim v največji stiski. Vaša pomoč, ne glede na to ali je materialna, finančna ali preprosto vaš čas kot prostovoljca, je neprecenljiva. Naj ta tragedija služi kot opomnik, kako dragocena je človeška povezanost in koliko lahko dosežemo, ko delujemo skupaj. Hvala vsem, ki ste se odzvali klicu na pomoč!