Tragično! Vlada povsem zanemarila upokojence! Pomagajmo obupani upokojenki Franji, ki na krožnik nima kaj več dati!

Od 620 evrov pokojnine plačam 200 evrov za najemnino občinskemu stanovanjskemu skladu. 400 evrov mi ostane. Sem dobila poračun za plin – 190 evrov! Kako naj bi plačala, če niti kosila ne morem skuhati,” je v včerajšnji oddaji “Kdo vam laže?” z voditeljem Borisom Tomašičem povsem skrušeno povedala upokojenka z nizko pokojnino, ki ima za seboj 40 let delovne dobe. 
 
Več kot očitno je, da je vlada Roberta Goloba povsem pozabila na upokojence z najnižjimi pokojninami. Na pomoč je namreč priskočila le tistim, ki dobivajo socialno pomoč, tistim, ki prejemajo otroške dodatke, in tistim v javnem sektorju.
 
Kličem iz Štajerske. Jaz bi vam tudi povedala, kakšne zadeve so. Meni je prejšnja vlada zvišala na 620 evrov penzije. Od teh 620 plačam 200 evrov za najemnino občinskemu stanovanjskemu skladu. 400 evrov mi ostane. Sem dobila poračun za plin – 190 evrov! Kako naj bi plačala, če niti kosila ne morem skuhati,” je gospa povedala skrušeno in dodala, da je to res grozno, saj se sploh nikjer ne omenja upokojencev. “Pa 40 let sem delala”.
 
Privošči si lahko le mizerno kosilo
Veste kaj jem, kocko juhe dam v vodo, pa zakuham z ribano kašo. Pa zeleno solato. To imam za kosilo, ali pa si spečem dve jajčki, pa solato. Takšna kosila imam,” je povedala, povsem objokana, in dodala, da jo vseskozi pesti tudi bolezen. Pravi, da si nikakor ne more privoščiti, da bi ji kosilo vozili na dom. “Kako si naj privoščim, da mi kosilo vozijo, če nimam s čim plačati. Sem čisto obupana,” je dejala gospa in zajokala.
 
Voditelj Boris Tomašič je gospe povedal, da je povsem pretresen. “Vas bomo poklicali in probali pomagat.” Gospa je zopet zajokala in ponovila: “40 let sem delala, pa 20 let popoldan v ambulanti. Nikjer ni to upoštevano, pa to z bolnimi psihiatričnimi bolniki.” Tomašič je povsem pretresen nad povedanim pozval premierja Roberta Goloba, ali sliši ljudi. Prav tako tudi ministra za delo, družino in socialne zadeve Luko Mesca.
 

 
Ljudje nimajo za jesti. Kocine mi gredo pokonci, ko slišim grozljive in žalostne zgodbe. To ni kolesariat, Fotopub, ljubljanska elita, visokoleteča politika. To, kar danes poslušamo, je kruta realnost Slovenije, ki bo vsak dan hujša. Vsak dan bo več takih klicev in vse več ljudi v stiski. Država mora ne glede na opcijo ljudem pomagati. Takih primerov je na deset tisoče. Vi pa delate primerjalnik cen, gospa pa ima 200 evrov na voljo na mesec, si vzame kocko in si skuha, da ima za kosilo. Lepo vas prosim,” je bil ogorčen Tomašič.
 
Še so dobri in srčni ljudje
Kot kaže, imamo v državi dobre in srčne ljudi. Kontaktiral nas je namreč podjetnik, ki nas je prosil za posredovanje podatkov gospe, ki nima denarja niti za dostojno kosilo. Pravi, da ji želi pomagati po svojih zmožnosti. Gre za resnično lepo gesto, ki dokazuje, da si ljudje znamo priskočiti na pomoč, ko se nekdo znajde v stiski.

Za vse, ki bi radi pomagali obupani gospe iz oddaje, nam pišite na [email protected], kjer vam bomo posredovali njene podatke za nakazilo pomoči.

 

Vir: nova24tv.si
 
Preberite še:

Andrej Golob: Napovedan odkup pšenice je bil velika polomija predsednika vlade in kmetijske ministrice! Država naj se vmešava čim manj!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Prejetih vse več vlog za izredno denarno pomoč: “Obvladuje strah povišanja cen v jesenskem času!”

Sladkorčki za brezdelneže, davčne batine za pridne in podjetne!

TS