Tradicionalni Vincekov rez v Ormožu: praznovanje obnovitve mestnega vinograda

V Ormožu je vladalo praznično vzdušje, saj so v mestnem vinogradu opravili tradicionalen Vincekov rez. Župan Danijel Vrbnjak in Martin Ormoški II., znan kot skrbnik mestnega vinograda in županovega vina, sta vodila dogodek, ki simbolizira pomembnost vinogradniške tradicije v regiji.

 

Mestni vinograd, ki je prvotno bil zasajen maja 2018, je postal prepoznavna znamenitost Ormoža. Žal je bil prvotni nasad uničen zaradi trsne rumenice, kar je zahtevalo njegovo ponovno zasaditev. Župan Vrbnjak je ob tej priložnosti poudaril pomen nadaljevanja te dolgoletne tradicije.

Nadzor nad Vincekovim rezom je bil zaupan Martinu Ormoškemu II., ki ga upodablja Stanislav Rakuša. Dogodek so obogatili člani Turističnega društva Podgorci, ki so poskrbeli za tradicionalno “Vincekovo malico”. Za prijetno vzdušje je z glasbenim nastopom poskrbel mlad harmonikaš Matjaž Mlinarič, ki je z melodijami dodatno poživil dogajanje.

Vincekov rez v Ormožu je še enkrat potrdil bogato vinogradniško dediščino mesta in pomen skupnosti pri ohranjanju lokalnih tradicij.