Tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo

Prostovoljno Gasilsko društvo Trnovci je 1. maja, na praznik dela organiziralo tradicionalni že 15. prvomajski pohod na Gomilo. Na pohodu okrog 350 pohodnikov.

Pohodniki so se nekaj pred 10. uro zbrali pred gasilskim domom v Trnovcih, kjer jih je pozdravil in nagovoril Matej Belšak, predsednik PGD Trnovci, nato pa so se podali na pohod. Pot jih je vodila v Rucmance, do domačije Bogdana Rihssa, kjer so jih pogostili, od tam pa so se podali do razglednega stolpa na Gomili.

Zbiranje pohodnikov pri PGD Trnovci; foto: Matej Lovrec
Pohodnike je na praznični dan spremljalo tudi lepo sončno vreme. Foto: Ivan Trunk

Do mejnega kamna štirih občin

Na Gomili so se zadržali dve uri, za vse je bila pripravljena malica s pijačo, pohodniki pa so lahko zaplesali tudi ob zvokih domačih muzikantov. Z Gomile jih je pot vodila do mejnega kamna štirih občin: Sveti Tomaž, Juršinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Ljutomer.

Veselje na postanku, ko so si pohodniki tudi malo odpočili; foto: Ivan Trunk
Foto: Ivan Trunk

Na postanku so pripravili tudi kulturni program in se od tam podali do družine Sirc v Mezgovce. Družina je za pohodnike pripravila pogostitev, po pogostitvi pa jih je čakala le še pot nazaj do gasilskega doma Trnovci. Po končanem pohodu so gasilci PGD Trnovci pripravili zabavo s plesom, za dobro voljo pa je poskrbel trio Polet.

Povsod so za pohodnike lepo poskrbeli; foto: Ivan Trunk

Foto: Ivan Trunk, Matej Lovrec