To nedeljo polmaraton v Ormožu

V organizaciji Atletskega kluba (AK) Ormož bo v športnem parku Mestna graba to nedeljo, 31. marca potekal ormoški polmaraton. Letošnji je že osemnajsti zapovrstjo, za nedeljo pa je napovedano tudi lepo vreme, kar gre na roko tako organizatorju kot tudi tekačem.

Na lanskem ormoškem polmaratonu. Foto: arhiv AK Ormož

Prireditev ormoški polmaraton se bo začela jutri ob 10. uri, najprej z otroškimi teki na 150, 300, 600, 900 in 1200 metrov.

Za mlade iz osnovnih šol Upravne enote Ormož so organizatorji pripravili štafetni tek, ki je zelo zanimiv in eden atraktivnejših tekov na polmaratonu. Pri dekletih bodo zmago branile osnovnošolke iz Miklavža pri Ormožu, pri fantih pa osnovnošolci iz Ormoža.

Tekli bodo tudi najmlajši … Foto: arhiv AK Ormož

Tekli bodo na 5, 10 in 21 kilometrov

Ob 11. uri bo pričetek teka na 21, 10 in 5 kilometrov, ob progo pa organizatorji tudi letos pričakujejo številne obiskovalce. Lani sta se zmage na 21 km veselila Helena Javornik in Matej Šturm, na 10 km sta bila najhitrejša Marjeta Gomilšak in Vito Kunstek, na pet kilometrov pa Tina Lešnik in Tomaž Rep.

V nedeljo se v Ormožu obeta zanimiv tekaški dan; foto: arhiv AK Ormož

Do 27. marca so prijave sprejemali izključno preko spletne, prijaviti pa se bo mogoče tudi na dan prireditve, vendar bo takrat prijavnina nekoliko višja. Prijava na tek na 21, 10 in 5 km bo na dan prireditve 15 evrov. Prijava na otroški tek na 1200, 900 in 600 metrov je 3 evre, sodelovanje na otroškem teku na 300 in 150 metrov pa je brezplačno. Prijava na štafeto (le za Osnovne šole UE Ormož) je 10 evrov. Organizator tudi sporočam, da je za vse dosedanje absolutne zmagovalce na 21 km je startnina brezplačna.

Več informacij na: http://www.ak-ormoz.si

Foto: arhiv AK Ormož