To nedeljo na kolo v dobrodelni akciji s kolesarko Bernardo Jurič

Bernarda Jurič, slovenska ultra kolesarka, bo to nedeljo, 31. marca izpeljala dobrodelno kolesarjenje. Kolesarila bo od Pleterij, kraja v kidričevski občini, kjer je doma, skozi Kidričevo, Ptuj, Dornavo do cilja v Svetem Tomažu.

Bernarda Jurič; foto: osebni arhiv
Naša trenutno najboljša in najuspešnejša kolesarka ter ena izmed najuspešnejših ekstremnih kolesark na svetu, želi skozi dobrodelno akcijo Nedeljskega dnevnika pomagati družini Živič, ki ji grozi deložacija. Sedemletna Melisa in osemletni Marsel bi tako ostala brez strehe nad glavo. V primeru slabega vremena bo akcija »Kolesari in doniraj« v nedeljo, 7. aprila 2019.

Start nedeljskega dobrodelnega kolesarjenja bo v Pleterjah 76, pri domu Bernarde Jurič, s pričetkom ob 8. uri. Potem bo skupina kolesarjev, ki se jim seveda lahko pridružite kjerkoli na poti do Svetega Tomaža, pot nadaljevala skozi naselji Lovrenc na Dravskem polju in Kidričevo.

Ob pol dvanajstih Juričevo in ostale kolesarje pričakujejo pri Svetem Tomažu

Ob 9. uri si bodo privoščili krajši postanek pred sedežem Mestne občine Ptuj in nadaljevali pot skozi Dornavo, kjer se jim okrog 10. ure lahko pridružite pri baročnem dvorcu. Sledil bo vzpon preko Polenšaka in Savcev do končnega cilja, doma kulture v Svetem Tomažu, kamor bo ultra kolesarka Juričeva skupaj ultra kolesarjem Andrejem Zamanom in vsemi, ki se jima bodo pridružili, prikolesarila med 11.30 in 12. uro.

Cilj nedeljskega dobrodelnega kolesarjenja je torej Sveti Tomaž, tamkajšnji dom kulture, kjer bo Juričeva skupaj z Meliso in Marselom ob svojem 46. rojstnem dnevu prerezala tudi torto.

»Dragi moji, niso pomembni kilometri, ki jih bomo prevozili v nedeljo, 31. marca. Ni pomemben način, kako bomo prišli k Svetemu Tomažu – s kolesom, peš, v teku, z avtomobilom, s skirojem, smučmi … Pomembno je, da bomo s tem pokazali, da nam ni vseeno za družino Živič in za njihovo prihodnost.

Bernarda Jurič na kolo z dobrodelno noto; foto: osebni arhiv

Da jim olajšamo pot do njihovega cilja, bomo svoje prispevke darovali v skrinjico, ki bo na ploščadi pred Kulturnim domom Sveti Tomaž med 11. in 13. uro. Svojo donacijo lahko opravite tudi prej, in sicer na humanitarni transakcijski račun Iskrice Nedeljskega dnevnika »POMOČ OTROKOM«, ki je odprt pri Abanki, d. d.: SI56 0510 0801 1104 164 – s pripisom ZA DRUŽINO ŽIVIČ. Iskreno se vam zahvaljujem za razumevanje in sodelovanje. Se vidimo v nedeljo, 31. marca 2019, pri Sv. Tomažu«, je v povabilo zapisala kolesarka Bernarda Jurič.

Foto: osebni arhiv Bernarde Jurič