To nedeljo četrti dobrodelni sprehod s psi ob Dravi

Pod okriljem 4. festivala Drava bo tudi letošnji 4. Dobrodelni sprehod s psi ob Dravi. Dogodek bo jutri, 26. maja na Ptuju.

Na lanskem - 3. Dobrodelnem sprehodu s psi ob Dravi. Foto: Rado Škrjanec
Zbiranje prijav bo od 8.30 naprej, ob 9. uri bo začetek sprehoda, ob 11. uri pa je predviden zaključek dogodka pri Muzejski hiši. Začetek in zaključek pohoda je na Raičevi ulici 11 (Muzejska hiša pod ptujskim gradom, poznana tudi kot Oskarjeva hiša).
Organizator dogodka je Društvo Kastali v sodelovanju z Društvom Grajske tačke. Zbrano simbolno prijavnino (5 evrov) pa bo namenili Društvu proti mučenju živali Ptuj in Društvu Grajske tačke. Vabljeni so vsi ljubitelji psov, s kužkom ali brez, da preživijo nedeljsko dopoldne v prijetni družbi, se razgibajo in hkrati pomagajo štirinožnim brezdomcem.
Lanska dobra družba na sprehodu s psi ob Dravi; foto: Rado Škrjanec

Zbiranje na parkirišču prod Ptujskim gradom

Zbrali se bodo na Raičevi ulici 11, to je bela Muzejska hiška pri parkirišču pod gradom, se vpisali v seznam sodelujočih ter prejeli darilca za kužke. Ob 9. uri začnejo s sprehodom po ptujski Panorami, na Vičavi se bodo spustili do Drave, od tam pa bodo pot nadaljevali do Dominikanskega samostana, se nato povzpeli na grad, kjer bodo naredili skupinsko fotografijo in se vrnili do Muzejske hiše na Raičevi 11, v kateri je ptujska grajska tiskarna. Mojster Rado bo ob tej priložnosti predstavil zgodovino tiskarstva pri nas ter na repliki Guttenbergove tiskarske preše prikazal, kako so včasih tiskali.

Za dober namen

Simbolna prijavnina je 5 evrov na osebo (v zameno dobite vrečko z darilci – nekaj za vašega kosmatinca) in gre za dober namen: Za Društvo proti mučenju živali Ptuj, ki se trudi pomagati brezdomcem v stiski, ter Za Društvo grajske tačke, ki z ljubiteljskim delom delujejo na področju nudenja pomoči prostoživečim in zavrženim malim živalim.

Organizator nedeljskega sprehod s psi svetuje, da morajo pasji prijatelji biti ves čas prireditve na povodcu, v kolikor pa je kosmatinec bolj jezne, nezaupljive ali vzkipljive narave, pa naj v izogib težavam raje ostane doma. Lastnik/vodnik psa je v celoti odgovoren za vso škodo na živalih, ljudeh ali predmetih, ki jo povzroči njegov pes. Prireditve se smejo udeležiti kužki, ki so redno cepljeni proti steklini in čipirani. In še obvezna oprema za lastnike psov: povodec in vrečka za iztrebke.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije smo dosegljivi na 041 684 910 (Rado) in 041 887 907 (Mateja) ali preko elektronske pošte [email protected].

Foto: Rado Škrjanec