Tekači od vsepovsod danes na Aninskem teku

cirkulane, aninski, tek

Tekaški dan v Cirkulanah

ŠD Cirkulane pripravlja danes 11. tradicionalni Aninski tek. Start bo ob 19. uri na nogometnem igrišču v Cirkulanah. Na željo več tekmovalcev se je organizator odločil za spremembo v dolžini proge za moške. Letos bodo imeli eno razdaljo, ki bo skupna za moške in ženske in bo znašala 5 km (2 kroga).

Tek poteka po lahki, pretežno ravni krožni progi, ki jo dopolnjujeta dva rahla vzpona in temu posledično spusta. Proga je v celotnem poteku asfaltirana. Tako moški kot ženske tekmujejo v štirih starostnih kategorijah. Hkrati bodo na isti progi startali otroci starosti od 8 do 15 let, razdalja za njih bo 2.5 km, oziroma 1 krog.

Po končanem teku bodo med 19.30 in 20. uro po atletski stezi tekli otroci starosti 3 – 8 let na „Teku malih nog“ na 400 m. Otroke bodo po želji lahko spremljali tudi starši. Prijavnine za to kategorijo ni, vsak udeleženec v obeh otroških kategorijah pa bo prejel medaljo. Zmagovalcem v absolutnih kategorijah bodo podelili tudi denarne nagrade, vsi tekmovalci pa bodo prejeli majico, malico in napitek.

TM, Vir: občina Cirkulane