Tehnološki park Ormož: Razvoj in inovacije na obzorju

Tehnološki park Ormož

V Ormožu poteka gradnja Tehnološkega parka, ki obljublja, da bo postala ključna točka za nova in perspektivna podjetja. Projekt, vreden več kot 4 milijone evrov, se nezadržno bliža svoji dokončni podobi, z obetom, da bo do konca letošnjega leta že sprejel prve podjetnike in inovatorje.

 

Rok za dokončanje del je konec septembra letos in v tem trenutku zgradba že dobiva svojo podobo. Betonska dela v pritličju so izvedena, zaključujejo se betonska dela v nadstropju. Vzporedno se izvajajo potrebna strojna in električna dela, v nadaljevanju pa se bodo pričela z montažo kovinske konstrukcije v nadstropju. Vrednost investicije znaša 4,1 milijone, delež, ki ga občina prejema s strani države, pa je 1,6 milijone €.

Začetek gradnje je zaznamoval svečani podpis pogodbe med Občino Ormož in Cestnim podjetjem Ptuj d.d., ki se je odvil avgusta preteklega leta. Župan Občine Ormož, g. Danijel Vrbnjak, in direktor Cestnega podjetja Ptuj, g. Boris Medved, sta s podpisom zapečatila začetek dela na projektu, katerega vrednost presega 4 milijone evrov. Financiranje projekta je razdeljeno na dve leti, s končnim rokom izvedbe do konca septembra 2024.

Tehnološki park Ormož bo sestavljen iz poslovno-proizvodnega objekta, kjer bodo v pritličju proizvodni prostori za obdelavo kovin in lesa, vključno s CNC stroji in stružnicami. Načrtovana je tudi trgovina za prodajo izdelkov in razstavni prostor. Nadstropje bo namenjeno pisarniškim prostorom, sejni sobi in predavalnicam, kar bo spodbujalo tudi izobraževalne dejavnosti.

Zanimivost objekta je njegova zasnova, saj bo zgornja etaža zasukana za 10 stopinj glede na spodnjo, kar ustvarja dinamično in sodobno arhitekturno podobo. Ob tem bo v pritličju urejen pokrit podest, nadstropje pa bo krasila pohodna streha – terasa.

Projekt Tehnološkega parka Ormož ne prinaša le novih prostorov za podjetja, ampak obljublja tudi spodbudo lokalnemu gospodarstvu in razvoju inovacij. Z novimi delovnimi mesti in priložnostmi za izobraževanje se Ormož postavlja na zemljevid kot pomembno središče tehnološkega napredka in podjetništva.

MR