Teden splošnih knjižnic

Splošne knjižnice praznujejo teden splošnih knjižnic po vsej Sloveniji. Od 19. do 23. novembra bo po vseh knjižnicah potekalo bogato dogajanje za vse generacije pod enakimi naslovi, vendar v vsaki knjižnici posebno in edinstveno.

Tedna knjižnic se knjižničarji veselijo, saj takrat še bolj kot običajno razvajajo svoje uporabnike. To je priložnost, ko lahko spet poudarijo, da so knjižnice najbolj dostopne kulturne institucije v našem okolju in da v knjižnicah spoštujejo vrednote, ki jih ljudje v tem času zelo pogrešajo.

Dogodki v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj

V Knjižnici Ivan Potrča na Ptuju so ta teden pripravili zanimiv program. V ponedeljek, 19. novembra so pred Študijskim oddelkom odprli razstavo Ptuj v leposlovju, v torek so praznovali Dan splošnih knjižnic in takrat je bil tudi brezplačen vpis za vse nove člane.
V sredo, 2. novembra so pred Študijskim oddelkom pripravili razstavo starih razglednic Razgledi na Ptuj, danes, 22. novembra bo ob 19. uri v razstavišču knjižnice Literarni večer z Milanom Fridauerjem – Fredijem, petkov dan pa bo v ptujski knjižnici Dan modrih misli.
Foto: arhiv KIP Ptuj