Teden otroka v Vrtcu Kidričevo

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine, ki poteka že od leta 1954. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Tudi v našem vrtcu, Vrtcu Kidričevo, smo se v tem tednu zabavali ob številnih skupnih aktivnostih.

 

V ponedeljek smo eden drugega vzpodbujali pri teku na jesenskem krosu in si na koncu, kot čisto pravi zmagovalci, še čestitali in okoli vratu obesili zaslužene medalje. V torek nas je s svojih obiskom razveselil škrat Bradač, posamezne skupine otrok pa so se njemu in ostalim otrokom predstavile s svojo točko. Tako je dopoldan minil v prepevanju pesmic, plesu, deklamacijah … škrat Bradač pa je vsako izmed skupin obdaril z zvrhano košaro jabolk, hrušk in ostalih jesenskih dobrot. Sreda je bil čisto poseben dan, saj so nas obiskali gasilci iz PGD Talum. Na parkirišču pred vrtcem smo si ogledali gasilsko cisterno in gasilsko opremo, letos pa so nas presenetili še z gasilskim dvigalom, na katerega so se, seveda ob nadzoru in spremstvu gasilcev, povzpeli najpogumnejši. V četrtek nas je s svojim obiskom razveselila tetka Jesen v spremstvu škrata Bradača, ki je v čarobnem gozdu obiskal svoje prijatelje živali. Dramska skupina Žogice je otroke in zaposlene očarala s predstavo Pod medvedovim dežnikom, ki govori ravno o tem, kako je dobro si pomagati, biti eden do drugega prijazen in nuditi pomoč, da se lahko imamo skupaj dobro. Teden smo zaokrožili še s skupno jesensko zabavo, na kateri smo vsi skupaj plesali, peli in rajali.

Da se imamo v našem vrtcu lepo vsak dan, skozi vse leto, se trudimo vsi: otroci, starši, vzgojiteljice in vsi delavci v vrtcu.

Kolektiv Vrtca Kidričevo

Vir: mojaobcina.si

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 

MR