Teden Karitas spodbuja o razmisleku o domu

teden-karitas, pomoč-ljudem, koncert-ptuj

Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas

Letošnji Teden Karitas, ki se bo zaključil v nedeljo, 3. decembra, poteka pod geslom Kje sem doma? in s tem vprašanjem nagovarja več kot 10.000 karitativnih sodelavcev po slovenskih župnijah. V Slovenski karitas želijo spodbuditi k razmisleku o domu – kjer je “naše srce, tam se počutimo doma, kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom”.

Osrednja dogodka tedna – dobrodelni koncert Klic dobrote in romanje na Ponikvo – sta bila danes, do konca tedna pa bodo župnijske Karitas pripravile še več dogodkov, pogovorov in manjših koncertov.

Jutri zvečer na Ptuju tradicionalni dobrodelni koncert

Med napovedanimi dobrodelnimi lokalnimi dogodki je tudi jutrišnji tradicionalni koncert na Ptuju. Dekanijska karitas Ptuj – Zavrč namreč v minoritski cerkvi sv. Petra in Pavla na Ptuju ob 19. uri pripravlja dobrodelni koncert z naslovom »Pojdi in ti delaj prav tako!«. Zanimivo predavanje pa se jutri, 1. decembra, ob 18. uri obeta v Ormožu, v prostorih ormoškega gradu, kjer bo predaval Branko Maček, predsednik Nadškofijske karitas Maribor na temo Izzivi današnjega časa skozi oči Karitas.

Veliko družin v težkih preizkušnjah

»Toplino doma potrebujejo tudi številne družine v stiski v Sloveniji. Največ, kar jim lahko poklonimo je sprejetost, razumevanje in varnost. In prav na tak način poskušamo sodelavci Karitas graditi dom za družine v stiski. Skupaj s toplino besed pa Karitas lahko pomagajo ranljivim družinam le z darovi. Sredstva za več kot 20.000 družin v stiski zbiramo na dobrodelnem koncertu Klic dobrote, zbiranje pa se nadaljuje na različnih lokalnih dogodkih in manjših koncertih. Tudi letos je veliko družin v težkih preizkušnjah zaradi brezposelnosti, bolezni, hujših nesreč ter prenizkih in nerednih dohodkov. Potrebujejo našo pomoč. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski. Hvala vsem za vsako solidarnost z ljudmi v stiski,« sporoča Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas.

TM, Slovenska karitas