Talum za novo šolsko leto razpisal 59 kadrovskih štipendij

V Talumu so za novo šolsko leto razpisali 59 štipendij za dijake in študente na 11 različnih programih izobraževanja in stopnjah izobrazbe. Seznam je objavljen na njihovi spletni strani, prijave pa zbirajo do konca julija.

Foto: Talum

Zadnja leta v Talumu dajejo poudarek štipendiranju srednjega poklicnega izobraževanja tehničnih smeri. V podjetju zaznavajo upadanje zanimanja za poklicno izobraževanje za deficitarne poklice in prav ti poklici predstavljajo pomemben delež v strukturi zaposlenih v Skupini Talum.
Zavedajo se, da je ključ do uspeha v znanju, ki je tudi ena izmed njihovih temeljnih vrednot. Da bodo tudi v prihodnje lahko sledili zadani strategiji in uresničevali svoje cilje, so k sodelovanju povabili mlade iz podravske regije, da se prijavijo na razpis za dodelitev kadrovskih štipendij, so med drugim zapisali na svoji spletni strani.In kaj nudijo mladim?

Talum svojim štipendistom poleg finančne podpore omogoča tudi pomoč pri pripravi seminarskih, diplomskih in magistrskih nalog. Prav tako imajo mladi priložnost spoznati bodoče delovno okolje in sodelavce ter si v okviru študentskega dela pridobiti nove delovne izkušnje.

V Sloveniji so bili med prvimi podjetji, ki so podelila priznanje referenca. To priznanje mladim pomaga do večje prepoznavnosti na trgu dela. Je najvišje priznanje, ki ga lahko v podjetju dobi uspešen dijak ali študent za svoje prizadevanje in dosežke, s katerimi se v podjetju izkaže pri pisanju nalog, sodelovanju pri projektih ali pri delu.
Vir: Talum