Talum najboljši podravski zaposlovalec

podravsko-podjetje-leta, talum, nagrada

Foto: Talum.si

Podeljene nagrade Podravsko podjetje leta

V Mariboru so sinoči na prireditvi Podravsko podjetje leta, ki sta jo pripravila Časnik Večer in Štajerska gospodarska zbornica, razglasili najboljša podravska podjetja za leto 2016. Slovesnosti se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. Iz Spodnjega Podravja sta bili nagrajeni podjetji Talum in Tehnološki center Jakl.

Kot poroča časnik Večer je po izboru bralcev Večera najbolj priljubljeno podravsko podjetje mariborsko podjetje Mikro+Polo, največji dobavitelj laboratorijske opreme v Sloveniji, tudi letos je podjetje Impol zmagalo v kategoriji velikih podjetij, najboljše srednje veliko podravsko podjetje pa je ruški Mega-Metal. Med malimi podjetji je nagrado prejelo podjetje Tehnološki center Jakl iz Središča ob Dravi, med mikro podjetji je slavilo podjetja Galerija Gosposka, najboljši podravski zaposlovalec pa je Talum iz Kidričevega, ki po zadnjih podatkih zaposluje več kot 1300 sodelavcev in po številu novih zaposlitev so med vodilnimi v Sloveniji. V zadnjih dveh letih so zaposlili v povprečju več kot 130 novih sodelavcev na leto.

Marko Drobnič, predsednik Uprave družbe Talum, je na podelitvi med drugim povedal: »Za Talum je to veliko priznanje tudi potrditev, da je pot, po kateri stopamo, svojstvena, na drugi strani pa tudi prava. Številke sicer povedo nekaj, a v Talumu poleg številk štejejo medsebojni odnosi, povezanost, sodelovanje. Na tem gradimo že kar nekaj časa in bomo gradili našo uspešno prihodnost. Nagrada je spodbuda za naprej.«

TM, vir: Večer