Ta petek in soboto Ptujska poletna noč

ptuj, poletna_noč, glasba, kulinarika, zapore

Ulice in trgi bodo zaživeli z glasbo, plesom, kulinariko

Praznik Mestne občine Ptuj je tradicionalno povezan s Ptujsko poletno nočjo. Po petkovi osrednji občinski slovesnosti v Minoritskem samostanu bo zaživelo dogajanje na ptujskih ulicah in trgih. Ptuj bo ta petek in soboto znova poln ulične zabave, na izbranih lokacijah nastopili bodo zanimivi glasbeni gostje, ptujski gostinci bodo poskrbeli za pestro kulinarično ponudbo, dogodki Ptujske poletne noči pa bodo potekali na kar dvanajstih lokacijah.

Utrip letošnje Ptujske poletne noči bo mogoče začutiti v Prešernovi, Lackovi, Panonski ulici, pestro bo na Mestnem in Muzejskem trgu, v sončnem parku ob Dominikanskem samostanu, na Mestni tržnici in še kje, od koder bo slišati različne glasbene zvrsti, saj naj bi bilo poskrbljeno za vse glasbene okuse.

Dišalo bo tudi s ptujskih dvorišč

V petek bo omamno dišalo z dvorišča Fürstove hiše, kjer bo za vzdušje poskrbelo Ptujskih 5 DJev. Začetek bo ob 18. uri z rajanjem za otroke z animacijo, potem pa pozno zvečer nadaljujejo odrasli. V soboto se Kuhna na dvorišču seli na sosednje dvorišče, ob Zelenikovi ulici, pred Kavarno Bodi. Tam bodo izbrani gostinci, Kavarna Bodi, Zavod TuRA Ptuj in KUD Fürstove hiša s pomočjo DJja pričarali osemdeseta in devedeseta leta.

Zapore lokalnih cest v času prireditve Ptujska poletna noč 2017

Zaradi varne in nemotene izvedbe javne prireditve Ptujska poletna noč 2017, ki bo izvedena od 4. do 5. avgusta 2017 (oz. v noči na 5. in v noči 6. avgust 2017), bodo veljale popolne zapore posameznih lokalnih cest, vpadnic v ožje mestno jedro, in sicer:

Približno od 6:00 dne 4. 8. 2017 bo zaprta Miklošičeva ulica od prodajalne Kivi v smeri tržnice.

Od 17:00 se zapora ceste prestavi na Slomškovo ulico v višino UE Ptuj in velja popolna prepoved vožnje za vsa motorna vozila v smeri Slovenski trg in v smeri Miklošičeva ulica do približno 5:00 dne 5. 8. 2017, ko se zapora ponovno prestavi v višino prodajalne Kivi.

Ob 17:00 dne 4. 8. 2017 se postavi zapora ceste na križišču Muzejski trg – Vičava v smeri Muzejskega trga in velja do konca prireditve do približno 5:00 dne 5. 8. 2017.

Ob 17:00 dne 4. 8. 2017 se postavi zapora ceste na križišču Prešernova – Cafova (izza križišča, pri knjižnici) in velja do konca prireditve do približno 5:00 dne 5. 8. 2017, tako da promet v smeri Muzejski trg – Vičava ne bo možen.

Ob 17:00 dne 4. 8. 2017 se postavi zapora na Krempljevi ulici in velja do konca prireditve do približno 5:00 dne 5. 8. 2017.

Zapore na navedenih točkah se ponovno vzpostavijo 5. 8. 2017 ob 18:00 in veljajo do približno 5:00 dne 6. 8. 2017.

Občane opozarjamo, da bo zaradi prireditvenega prostora na območju Dominikanskega samostana zapora ceste na križišču Muzejski trg – Vičava in zapora ceste na Prešernovi izza križišča s Cafovo v smeri Vičave. Vsem, ki prihajajo iz smeri Vičava, Grajena ali odhajajo v to smer, priporočamo vožnjo po Raičevi in Maistrovi ulici. Promet v smeri Cafova–Dravska ulica iz smeri Prešernove bo ves čas prireditev potekal nemoteno.

TM, Vir: MO Ptuj, Napovednik.com