Ta konec tedna na Ptuju Kino brez stropa

Kino brez stropa bo 29. junija do 5. julija že devetič vabil pod zvezde na dvorišče ptujskega gradu in na spremljevalni program v Mestni kino Ptuj.

Organizator obiskovalcem ponuja ogled izbrane vrhunce pretekle kinematografske sezone, skupaj pa 12 nepozabnih filmov. Letošnja filmska projekcija na prostem je že deveta po vrsti in ostaja v dosedanjih preizkušenih okvirjih, ki so jih obiskovalci doslej odlično sprejeli.

Letos na ogled 12 nepozabnih filmov

Letošnji ptujski Kino brez stropa, ki že vse od začetka poteka v organizaciji CID Ptuj in Mestnega kina Ptuj, napoveduje sedem večerov letnega kina, dva dopoldanska Kino vrtička (film + igralnico za mlajše otroke), en dopoldanski Kinoskop (film + delavnico za večje otroke), en dopoldanski Z dojenčkom v kino (posebej za starše z dojenčki prilagojeno projekcijo), skupaj pa 12 nepozabnih filmov.


V primeru dežja so ogledi filmov v ptujski kinodvorani

Mednarodno priznani in nagrajeni raznoliki sodobni filmi z različnih koncev sveta, prikazani v enkratnem ambientu na prostem, zadnja leta v sedmih dneh običajno privabijo okrog dva do tri tisoč obiskovalcev, vsi kulturni dogodki pa so brezplačni. Letošnji Kino brez stropa bo že jutri, 29. junija odprla pronicljiva družbena satira Krčenje, Na sobotnem sporedu letnega kina bosta poljsko-britanska animirana posebnost Z ljubeznijo, Vincent Van Goghova skrivnost, ki zgodbo znamenitega slikarja pove s pomočjo 65.000 ročno naslikanih oljnih slik in ameriška srhljivka Zbeži!.

Kino brez stropa na ptujskem gradu letos že devetič; foto: Mestni kino Ptuj

V primeru dežja se bo večerna projekcija prestavila v Mestni kino Ptuj, obvestilo pa bo vsak dan do 21. ure na spletni strani, na Facebook strani Kina brez stropa in na prizorišču dogajanja. Če bo prizorišče že pred začetkom projekcije čisto polno, bo organizator morebitnim dodatnim obiskovalcem predlagal, da se sprehodijo do Mestnega kina Ptuj, kjer se bo projekcija istega filma pričela s 15-minutnim zamikom, prav tako brez vstopnine.
Vir in foto: Mestni kino Ptuj