Štirje kolesarji na dobrodelni kolesarski “Dirki za življenje” DOS-AED

Štirje amaterski kolesarji iz Postojne in okolice: policist Mihael Bezjak, reševalec Klemen Rebec, železničar Marko Kravanja in jamar Gregor Valenčič, ki jih druži ljubezen do kolesarstva, so včeraj začeli z dobrodelno kolesarsko dirko.

Pod okriljem Kolesarskega kluba Postojna in v sodelovanju z Rdečim križem Postojna so kolesarji strast do kolesa nadgradili z dirko po poteh Dirke okoli Slovenije DOS-RAS EXTREME, ki v letošnjem letu žal ne bo izvedena.
Kolesarji Mihael, Klemen, Marko in Gregor imajo radi izzive; foto: Foto atelje Postojna

Dirki so dodali pečat dobrodelnosti

Z zbranimi prispevki bodo prispevali k nakupu avtomatskega eksternega defibrilatorja (AED). “Iz prakse namreč vedo, da je za uspeh preživetja pomembna vsaka sekunda, zato bi z nakupom AED svoji skupnosti omogočili dodatno sekundo ali dve, ki sta lahko odločilni v dirki za življenje”, pravijo.

Na cilj se bodo kolesarji vrnili v soboto, 8. junija popoldne, na Ptuju pa naj bi se predvidoma ustavili iz petka na soboto med 2. in 3. uro zjutraj. Pripeljali se bodo iz smeri Spuhlja po Ormoški cesti proti Qulandiji.

Štirje kolesarji bodo za dober namen izmenjaje prevozili približno 1.220 km. Skupno bodo premagali 13.500 m vzpona in se povzpeli na najvišji slovenski prelaz Vršič na višino 1.611 m. Pri tem bodo kolesarili skozi 205 naselij vseh osmih slovenskih pokrajin. Dva izmed njih prihajata iz služb s področja varnosti in reševanja (policija, NMP), prav zato so se odločili, da dirki dodajo pečat dobrodelnosti.

Za njihovo varnost, prevoz in opremo skrbita dve spremljevalni vozili. Napredek in lokacijo pa bo mogoče v realnem času spremljati preko sistema Black blox, ki je med drugim namenjen tudi sledenju športnih dogodkov.

Prispevate lahko tudi vi z SMS sporočilom DIRKA na 1919 (akcija bo potekala še cel mesec junij).

Foto: Foto atelje Postojna