Ste pripravljeni na noč čarovnic?

noč-čarovnic, zabava

Idej za Halloween naj ne zmanjka

Nocoj bo marsikje zabavno, saj je pred nami noč čarovnic ali Halloween. Noč čarovnic v Sloveniji praznujemo nekaj zadnjih let in tega priljubljenega praznika, ki je k nam prišel iz Zahoda, se še posebej veselijo najmlajši. Ko omenimo izrezovanje buč, sladkarije, maskiranje in praznovanje, imamo v mislih 31. oktober, ko sicer praznujemo dan reformacije, večerna zabava pa je posvečena noči čarovnic.

Izrezane buče preganjajo zle duhove

A ste vedeli, da izrezovanje buč, ki je ena izmed najbolj znanih dejavnosti na noč čarovnic danes in jo velikokrat vidimo tudi pri nas, je postalo priljubljeno šele v 16. stoletju v ZDA. Ta navada pa je povezana z legendo o kovaču Jacku, ki je pretental vraga.

In še naš namig … Dekorirajte stanovanje, ugasnite luči, prižgite svečke, pripravite piškote, prigrizke in zabava v najbolj strašljivi noči v letu se lahko začne.

Noč čarovnic (znana tudi po angleškem izrazu Halloween) je praznik, ki ga obeležujemo v noči iz 31. Oktobra na 1. November. V resnici predstavlja okrajšavo za »All Hallow’s Eve« oziroma »Hallow Eve« (večer vseh svetih oziroma večer pred vsemi svetimi). Vir: Wikipedija

Duhci v noči čarovnic ne smejo manjkati

TM, Foto: TM