Zadnji podatki kažejo, da se razširjenje epidemije umirja – ukrepi in upoštevanje le teh so se obrestovali. Na včerajšnji dan tako beležimo samo 6 primerov na novo potrjenih okužb. Podoben trend lahko spremljamo že dober teden.

Dnevno število potrjenih primerov COVID-19 do vključno 26. 4. 2020. Po podatkih NIJZ v občinah Spodnjega Podravja do sedaj ni bilo smrtne žrtve zaradi okužbe s koronavirusom (od v Sloveniji skupno 82). Včeraj je v Sloveniji preminila ena oseba.

In kakšno je stanje v občinah Spodnjega Podravja na včerajšnji dan? Kot kaže ostaja stanje večinoma nespremenjeno in stagnira že dlje časa. Število okuženih po občinah je naslednje:

Benedikt: 1
Cerkvenjak: 1 
Destrnik: 1 (v zadnjih 14 dneh)
Hajdina: 2
Kidričevo: 1
Lenart: 8 (od tega 2 nova v zadnjih dveh tednih)
Majšperk: 1
Markovci: 1
Ormož: 5
Ptuj: 2
Sveta Ana: 8 (od tega 3 novi v zadnjih dveh tednih)
Žetale: 3Skupno: 34 

 

Vzpodbudni so tudi rezultati nacionalne raziskave o razširjenosti COVID-19, kjer so do sedaj od vseh 1037 odvzetih vzorcev, odkrili samo 1 primer na novo okuženega (s področja Severovzhodne Slovenije) in enega, ki pa je bil z virusom identificiran že predhodno. Hkrati to pomeni, da je prekuženost prebivalstva izredno nizka, kar nas bi ob ponovnem izbruhu oz. razširitvi virusa, lahko ponovno ohromelo.

Varnostna razdalja, zaščitna maske in splošni previdnostni ukrepi bodo tako kot kaže še nekaj časa stalnica našega življenja.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR