Srednjeveški Ptuj v pričakovanju 15. grajskih iger

ckp, ptuj, grad, grajske igre

CKP v soboto vabi na ptujski grad

V Društvu cesarsko kraljevi Ptuj (CKP) se te dni pripravljajo na osrednji dogodek – Ptujske grajske igre. Letošnje bodo že petnajste zapovrstjo, osrednji dogodek pa bo to soboto, 17. junija na ptujskem gradu.

Že dopoldne ob 11. uri se bodo člani CKP z nastopajočimi v srednjeveških opravah sprehodili po ulicah in trgih Ptuja, pred Mestno hišo pa jih bosta pozdravila župan Miran Senčar in cesar Friderik I. Od 14. ure se  bo srednjeveški dogodek odvijal na turnirskem prostoru ptujskega gradu, kjer bo ob 14. uri začetek delavnic za otroke, od 14.30 do 17.30 pa se bodo gospoda, vitezi, plesalci, tlačani, rokodelci in tržničarji poklonili cesarju, knezu in kneginji.  Odvijali se bodo viteški dvoboji, plesi, igre, odprta pa bo tudi grajska »kuhna«. Bogata bo tudi ponudba tržničarjev, veliko bo animacije za otroke, poseben del pa bodo Ptujskim grajskim igram dodale nastopajoče srednjeveške skupine iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, iz prijateljskega Burghausna in Hrvaške.

Na Ptujskih igrajskih igrah bo posebna pozornost namenjena najmlajšim obiskovalcem. Foto: TM

V soboto tudi Poletna muzejska noč

Pozno popoldne se bo dogajalo tudi na dvorišču ptujskega gradu, kjer bo med 18. in 19. uro nastop plesnih skupin 15. Ptujskih grajskih iger, ob 22. uri pa ognjeni nastop na osrednjem grajskem dvorišču. V soboto, 17. junija se bo na gradu odvijala tradicionalna Poletna muzejska noč.

TM, Vir: CKP