Srečanje mladih gasilcev prijateljskih društev

gasilci, pgd ptuj, srečanje mladine

Okrog 150 udeležencev na srečanju v PGD Ptuj

Okrog gasilskega doma na Ptuju je bilo v soboto, 6. maja zelo razgibano in veselo, saj je tam potekalo že peto srečanje mladih gasilcev iz gasilskih društev Kozje, Trnje, Ptuj in DVD Planina Donja iz sosednje Hrvaške. Druženje so si popestrili z zabavnimi in spretnostnimi igrami, a bolj kot tekmovalnost sta bila na srečanju v ospredju mladostna energije in bogatenje prijateljskih vezi med mladimi gasilci in mentorji.

Na Ptuju se jih je tokrat zbralo 73 pionirjev in mladincev, okrog 50 odraslih – mentorjev, staršev ter predstavnikov vodstev društev, gostom in gostiteljem srečanja pa sta se pridružila tudi predsednik OGZ Ptuj Marjan Meglič in poveljnik Gasilskega poveljstva MO Ptuj Branko Lah.

Pred ptujskim gasilskim domom so se mladi gasilci in mentorji pomerili tudi v spretnostnih igrah.

Posebej zabavno je bilo med spremljanjem tekmovalcev, ki so se pomerili v prenosu vode z ročnikom, vaji z vedrovko z ovirami in prenosu vode s škornji. Nekateri bolj, drugi manj spretni, vsi so se želeli dokazati v najboljši luči in za svojo ekipo doseči najboljši rezultat. A na koncu so bili vsi zmagovalci, še več spretnosti in športnega duha pa so lahko pokazali v mešanih ekipah, ko so igrali še nogomet in se preizkusili v igri med dvema ognjema.

V ospredju je bila zabava in dobra energija, tekmovanje je bilo le za popestritev druženja.

Srečanje na Ptuju je odlično uspelo, kar že napoveduje naslednje, ko se bodo mladi gasilci,  njihovi starši in mentorji spet lahko družili in zabavali, na najlepši način pa ohranjali prijateljske vezi. Teh v gasilskih vrstah ni nikoli preveč.

TM, foto: arhiv PGD Ptuj