Sprejem slovenske bakle na Ptuju privabil Dejana Zavca in Kristjana Čeha

V petek so na Ptuju sprejeli slovensko baklo, ki bo vse do 13. julija potovala po slovenskih občinah. Na dogodku sta se udeležila tudi dva ugledna športnika, Dejan Zavec in Kristjan Čeh, ki bo letos nastopil na olimpijskih igrah.

 

Dejan Zavec je ob tej priložnosti poudaril, da je vse, kar je povezano s športom, še posebej z olimpizmom, velika čast in privilegij. Izpostavil je pomen pozitivne usmerjenosti otrok v šport ter dejal, da je ključno sporočilo “Vsi za enega, eden za vse” in vrednota družine športa, ki povezuje ljudi ter jih bogati z zdravjem.

Kristjan Čeh, ki se pripravlja na letošnje olimpijske igre, je izrazil svoje veselje ob simboliki slovenske bakle. Poudaril je, kako pomembno je, da imajo otroci vzornike, ki jim dajejo veselje in spodbudo za ukvarjanje s športom. Čeh se bo v prihodnjih tednih udeležil še nekaj tekem in treningov, s ciljem, da doseže vrhunsko formo za olimpijske igre.

Dogodek je bil poln pozitivne energije in navdušenja, kar so dodatno popestrili številni obiskovalci, ki so se zbrali ob sprejemu slovenske bakle na Ptuju.

MR