Športnik leta 2022 Mestne Občine Ptuj

V Dominikanskem samostanu Ptuj je potekala prireditev “Športnik leta 2022 v Mestni občini Ptuj”, na kateri so razglasili najboljše in najperspektivnejše športnike v Mestni občini Ptuj.
Najuspešnejša srednja šola je postala Gimnazija Ptuj.
Državni prvaki v individualnih športnih panogah leta 2022 so postali Patrik Šulek, Gašper Valentin Mlakar, Anej Čurin Prapotnik, Aleš Golob, Filip Jeff Planinšek, Žiga Kovačič, Teja Marot, Lara Vuzem Vajda in Tilen Repina.
Najperspektivnejša športnika sta postala Taja Pučko in Andraž Rajher.
Najzaslužnejši športni delavci leta 2022 so postali Matjaž Franjo Murko, Zvonko Hajduk, Janko Veršič, Edvard Štegar, Izudin Kanlič, Anton Kokol, Andrej Petrovič, Majda Volgemut in Andrej Orovič.
Najuspešnejši trener je postal Zlatko Kostanjevec iz Strelskega kluba Ptuj.
Najuspešnejši športnik na področju športa invalidov je postal Žiga Bedenik iz Rokometnega kluba Drava Ptuj.
Nagrado za posebne dosežke leta je prejela Minea Kolenko.
Podelili so tudi nagrade za okrogle obletnice – Športnemu društvu Rogoznica za 60 let delovanja, Športnemu društvu Grajena za 50 let delovanja in Golf klubu Ptuj za 30 let delovanja.
Najuspešnejša ženska ekipa je postala ekipa Ženskega rokometnega kluba Ptuj, najuspešnejša moška pa ekipa Strelskega kluba Ptuj.
Posebno priznanje za življenjsko delo na področju športa leta 2022 je prejel Oton Velunšek.
3. najboljša športnica leta je Veronika Domjan, 2. mesto je zasedla Nina Potočnik, športnica leta pa je postala Tamara Zidanšek.
3. najboljši športnik leta je postal Sašo Stojak, 2. mesto je zasedel Uroš Krajnc, športnik leta 2022 Mestne občine Ptuj pa je postal Kristjan Čeh.
Čestitke vsem nagrajencem.
Vir: ptuj.si