Sporni posegi evropske komisarke v notranje zadeve Slovenije

Franc Breznik, poslanec v DZ RS. Vir: sds.si

Poslanec Franc Breznik je danes na družbenih omrežjih ostro napadel evropsko komisarko Vero Jourovo, obtožujoč jo nedopustnega vmešavanja v notranje zadeve Slovenije, kar naj bi predstavljalo zlorabo funkcije. Breznik se sklicuje na dokumente, ki jih je pridobil dolgoletni evropski poslanec dr. Milan Zver, ki se že dalj časa bori proti takšnim praksam.

 

Po besedah Breznika dokumenti dokazujejo, da je bila intervencija komisarke Jourove politično motivirana in zato nedopustna. Dodal je tudi, da je Jourova v preteklosti že imela pravne težave na Češkem, vključno z obtožbami korupcije in odpuščanjem iz češke vlade. “Človek, ki ima hude težave z integriteto na celi svoji politični liniji, prihaja in soli pamet neki suvereni državi,” je še izpostavil Breznuk.

Evropska komisija in Vera Jourova zaenkrat še nista odgovorila na te obtožbe. Zadeva prihaja v času povečanih političnih napetosti med Slovenijo in Evropsko unijo, pri čemer so pogledi usmerjeni tako na domače kot tudi evropske uradnike glede nadaljnjih korakov v tej kontroverzi.

MR