Spodnje Podravje obiskala evropska poslanka Romana Tomc

Evropska poslanka Romana Tomc se je v soboto, 3. septembra udeležila srečanja simpatizerjev in podpornikov Slovenske demokratske stranke v Pobrežju pri Vidmu in Osluševcih pri Ormožu.

 

Na srečanju v Vidmu je bila prisotna tudi poslanka v DZ Suzana Lep Šimenko in državni svetnik Rajko Fajt.  V Osluševcih pa so ob Tomčevi zbrane nagovorila tudi poslanca DZ Franc Breznik in Jožef Lenart, ter državni svetnik Branko Šumenjak.

V Pobrežju so se ob sproščenem druženju srečali člani in podporniki stranke z območja Haloz in Dravskega polja. Med njimi so bili prisotni tudi številni kandidati za župane in svetnike na prihajajočih lokalnih volitvah o katerih je, med sproščenim druženjem, tekla beseda. Kot kaže se bodo za ponovni mandat zagotovo potegovali župan Kidričevega, Anton Leskovar in župan Vidma, Branko Marinič.

Druženje članov in simpatizerjev stranke je sočasno potekalo tudi v Osluševcih pri Ormožu. Tudi tam so se predstavili številni kandidati za mesta v lokalnih skupnostih. Že sedaj je znano, da se bo za nov mandat potegoval aktualni župan Ormoža, mag. Danijel Vrbnjak. V tekmo za župansko mesto pa se bodo kandidati/-ke Slovenske demokratske stranke podali tudi v preostalih občinah s področja Ormoškega, Haloz in Dravskega polja.

Evropska poslanka Roman Tomc je v svojem nagovoru zbranim povzela aktualno politično dogajanje doma in na evropskem parketu. Med drugim je poudarila pomen zakonodajnih referendumov proti ukinjanju dolgotrajne oskrbe, proti politizaciji nacionalne televizije in proti dodatnemu širjenju državnega aparata in posledično dodatne birokratizacije.

Tomčeva je ob koncu poudarila, da ne gre prezreti napredka občin Spodnjega Podravja, kjer ima svoje župane in podžupane Slovenska demokratska stranka. Na prihajajočih lokalnih volitvah je prisotnim kandidatom za župane in svetnike v lokalni skupnosti izrazila svojo podporo in zaželela obilo uspeha, za katerega (kot pravi) verjame, da ob smelih programih, ne bo zaostal.

Nekaj fotoutrinkov iz srečanj si lahko ogledate v nadaljevanju: