Soki podaril instrumente že 112. šoli

Za učence na OŠ Hajdina je bi danes dan veselja, foto: TM
Bobnar Marko Soršak – Soki (skupina Elvis Jackson) obiskuje in obdaruje slovenske osnovne šole z novimi glasbili v sklopu projekta 20 za 20 že vse od 2014.

Minuli torek je obiskal Zavod za usposabljanje delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava in varovancem podaril novo ozvočenje z mikrofoni in sedeče bobne, danes pa je vstopil skozi vrata OŠ Hajdina, že 112. osnovne šole zapovrstjo in na obraze otrok privabil široke nasmehe.

Na mesto pouka danes ura bobnanja; foto: TM

Na Osnovni šoli Hajdina so s plesom in petjem, pa tudi z igranjem instrumentov pripravili kratko kulturno prireditev, na katero so povabili glasbenika in humanitarca Marka Soršaka – Sokija.

Marko Soršak – Soki danes na OŠ Hajdina; foto: TM

Soki je kitaro in kompletni set bobnov je pripeljal v Toyotinem prtljažniku in vse do zaključka glasbeno-humanitarne prireditve skrbno hranil bistvo svojega obiska. Mnogi v šolski telovadnici namreč niso niti najmanj pričakovali, da bo njihova šola danes dobila nove instrumente.

Osmošolka Ria Ana je prevzela posebno Sokijevo darilo – novo kitaro in nanjo tudi prva zaigrala; foto: TM

Morda kmalu na OŠ Hajdina rockovski šolski band

Sicer pa se s tem glas o dobrodelnosti širi in tako omogoča tudi ostalim šolam in učencem, da pridobijo instrumente za glasbeno ustvarjanje, smo danes slišali na OŠ Hajdina, ko se je Sokiju in vsem ostalim, ki so veliko doprinesli k temu enkratnemu dogodku, zahvalila ravnateljica OŠ Hajdina Vesna Mesarič Lorber.

Petra Furman (desno) iz AH Furman Ptuj je na OŠ Hajdina poudarila, da z veseljem pomagajo. Foto: TM

Poudarila je, da je to velika pridobitev za šolo, saj se bodo lahko otroci preko teh instrumentov seznanili tako z instrumenti kot tudi s sodobno glasbo, ob tem pa so nekateri namignili, da pa morda na hajdinski šoli vzklije tudi kak rockovski šolski band.

Soki, hvala … Foto: TM

Nova glasbila za bodoče generacije glasbenikov

Od novembra 2014, ko je Soki obdaril prvo osnovno šolo v sklopu projekta 20 za 20, projekt raste in dobra štiri leta pozneje je obdaril že 112. šolo, na več kot 500 novih glasbil pa lahko tako po zaslugi Sokija igra že blizu 50 tisoč osnovnošolcev po Sloveniji. Na OŠ Hajdina je danes poudaril, da s tem projektom želi omogočiti mladim ukvarjanje z glasbo in posledično skrbeti za bodoče generacije glasbenikov v Sloveniji, hkrati pa tudi omogoča igranje glasbil otrokom, ki si tega drugače ne bi mogli privoščiti.

Projekt 20 za 20 vsakodnevno dobiva nove razsežnosti. Foto: TM

Projekt lahko spremljate na Sokijevi Facebook strani, kjer so zapisane tudi vse potrebne informacije o donacijah za projekt 20 za 20.

Foto: TM