Socialna podjetja in iniciative jutri na Sejmu socialne ekonomije na Ptuju

Mednarodna konferenca o socialni ekonomiji Zgodbe, ki spreminjajo bo potekala jutri, 20. novembra v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

V okviru mednarodne konference o socialni ekonomiji bo jutri na Ptuju potekal tudi sejem socialnih podjetij in iniciativ, ki se bodo predstavile s svojim delom, izkušnjami, izdelki. Med ponudniki bodo tudi nekatera socialna podjetja, zadruge, društva in iniciative s Ptujskega in širše.

Med drugim bodo na konferenci govorili o politiki socialne ekonomije na evropski, državni, regionalni in lokalni ravni, o zgodbah socialnih podjetij in zadrug, ki so spremenile svoja okolja, pa tudi o financiranju razvoja socialne ekonomije – možnosti in priložnosti. Ob tej priložnosti bodo podelili tudi nagrade za naj socialno podjetje oziroma zadrugo 2019 in nagrade za naj podpornika socialne ekonomije 2019 v Podravju.

Sodelujejo ugledni gostje, predstavniki socialnih podjetij, zadrug, …

Poleg gostov iz tujine sodelovali še minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, Peter Svetina, varuh človekovih pravic, častni pokrovitelj konference, dr. Ivan Žagar, župan, predsednik Razvojnega sveta Vzhodne kohezijske regije in Sveta regije Podravje, dr. Štefan Čelan, direktor Znanstveno-raziskovalnega središča Bistra Ptuj in ptujska županja Nuška Gajšek.

Predstavili so bodo: Vinarska zadruga Haloze, Radioklub Cirkulane, Turistično društvo Ptujska Gora, Center ponovne uporabe, Center domače in umetnostne obrti, Zavod 100% naravno Botanik Ormož in drugi.

Lokacije stičnih točk socialne ekonomije v Podravju.

Socialna podjetja veliko prispevajo k oblikovanju bolj kvalitetnega življenja

Projekt SocioLab sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija v okviru Operativnega progama za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Sicer pa socialna podjetja s svojim inovativnim delovanjem, izdelki in storitvami prispevajo k oblikovanju bolj kvalitetnega življenja. Naj bodo njihove zgodbe navdih drugim, da se podajo na pot socialnega podjetništva. To je tudi odlična priložnost, da obiskovalci spoznajo domača podjetja in jih z nakupi ali drugimi aktivnostmi podprejo pri njihovem razvoju.

Foto: PRJ Halo