SLOVESNO ZAKLJUČILI BOGATAJEVE DNEVE 2022

Na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja na Ptuju, ki so se z današnjim dnem zaključili, se je predstavilo 79 razstavljavcev iz Slovenije in 10 tujih držav, razstavni prostor s predstavitvami in dinamičnimi prikazi si je ogledalo preko 1100 predšolskih otrok, učencev osnovnih in srednjih šol iz Ptuja in okolice.

V teh dneh je bil širši javnosti predstavljen sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, z različnimi prikazi v mestu pa smo prebivalcem, tudi mlajšim, pokazali, kako zelo je pomembno je prostovoljstvo.

Kot priprava na julijsko gasilsko olimpijado v Celju je v soboto na Mestnem stadionu Ptuj potekal uradni trening tekmovalnih enot Gasilske olimpijade, organizirano pa je bilo tudi mednarodno gasilsko tekmovanje članskih desetin ter tekmovanje ekip iz gasilskih enot širšega pomena v tehničnem reševanju pri prometnih nesrečah.

Podelili pa so tudi priznanja in nagrade na 26. regijskem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki je prvič potekalo po novem modelu na štirih delovnih mestih v centru mesta. Pomerilo se je 9 ekip. Tokrat preverjanje ni bilo tekmovalne narave, temveč zgolj preverjanje, zato da so ekipe izpilile svoje znanje in veščine in da so preverile, v kakšni kondiciji so.
Vir: www.ptuj.si