Slavnostna podelitev Maistrovih nagrad v Zavrhu

Na rojstni dan Rudolfa Maistra je v Zavrhu potekala slovesnost, ki jo je organizirala Zveza društev generala Maistra (ZDGM). General Maister je v pozni jeseni svojega življenja zelo rad obiskoval ta kraj. Župan občine Lenart, Janez Kramberger, predsednica ZDGM mag. Lučka Lazarev Šerbec, predsednik Domovinskega društva generala Maistra Maribor Aleš Arih in predstavnik Turističnega društva Rudolfa Maister Vojanov iz Zavrha Stanko Kranvogel so položili venec h kipu pred Štupičevo vilo.

 

Slovesnosti se je odvil pester kulturni program, kjer so nastopili igralec Silvo Safran, voditeljica Darinka Čobec in glasbena skupina Zven. Program je bil prežet z domoljubnimi in narodnozavednimi besedami. Ob tej priložnosti so podelili priznanja za zasluge na področju ohranjanja Maistrove dediščine zaslužnim članom in podpornikom Maistrovih društev iz širše regije. Priznanja so prejeli tudi občini Lenart in Cerkvenjak ter Pokrajinski arhiv Maribor.

V prihodnjem letu bodo obeležili dva pomembna jubileja: 90. obletnico smrti in 150. obletnico rojstva generala Maistra. Ob tem bodo organizirali slavnostno akademijo z naslovom “General Maister ob severni meji”.

Vir: net-tv.si

MR