Skupaj do cilja zelene preobrazbe

GEN-I z brezogljično elektriko zeleni Slovenijo

 

Naš planet se spreminja, o tem ni več dvoma. Odziva se na neravnovesja, ki jih povzročamo ljudje. Zato je zadnji čas, da začnemo delovati usklajeno in v korist okolja. Le tako bomo še naprej deležni koristi tudi sami.

Prihodnost, ki nam jo narekuje svetovni razvoj, bo vse bolj digitalna, tehnološko razvita in zelena. Električna energija ima pri tem izjemno pomembno vlogo. Svoj del odgovornosti za izbiro take, ki ne povzroča izpustov CO2, lahko sprejme prav vsak.

V GEN-I se zavedajo svoje odgovornosti, zato so kot najbolj zaupanja vreden slovenski dobavitelj električne energije sprejeli revolucionarno odločitev: slovenskim gospodinjstvom in poslovnim odjemalcem od letošnjega leta naprej dobavljajo izključno elektriko iz brezogljičnih virov. S svojo odločitvijo želijo biti zgled in dokazati, da se podnebne spremembe da ustaviti, vendar le, če se k ukrepanju pristopi takoj in s konkretnimi dejanji.

Izberite prihodnost

V GEN-I so prepričani, da prehod v brezogljično družbo lahko uspe še pred letom 2050.

Zagotavljanje nemotenih dobav električne energije po čim bolj ugodnih cenah ostaja prva skrb našega največjega dobavitelja elektrike. Med vsemi brezogljičnimi viri energije pa pri GEN-I na prvo mesto postavljajo sonce. Gre za neomejen, obnovljiv in trajnosten vir. Za GEN-I je energija prihodnosti tudi zato, ker se tehnologije za pridobivanje sončne energije razvijajo izjemno hitro. Enako velja za napredek v recikliranju sestavnih delov sončnih elektrarn, ki jih je že danes mogoče reciklirati od 90- do 95-odstotkov.

Se strinjate s predlagano energijo prihodnosti ali bi zase raje izbrali drug brezogljični vir? V GEN-I verjamejo, da prehod v brezogljično družbo lahko uspe ob povezovanju različnih tehnologij. Zato vam za vašo porabo elektrike ponujajo možnost izbire vira: sonce, vodo ali jedrsko energijo.

Znižajte svoj ogljični odtis z izbiro dobavitelja

V GEN-I so prepričani, da prehod v brezogljično družbo lahko uspe še pred letom 2050.

Z izbiro elektrike brez CO2 lahko sami nekaj storite za naš planet, in to na izjemno enostaven način – zgolj z izbiro dobavitelja električne energije. Brez žrtvovanja udobja in prostega časa lahko na ta način prispevate k 40-odstotnemu znižanju ogljičnega odtisa lastnega gospodinjstva.

Čistejša, brezogljična elektrika je pri GEN-I že postala standard za vse odjemalce. Prav bi bilo, da bi čim prej postala norma za vse.

1Po javno dostopnih podatkih je letni ogljični odtis povprečnega slovenskega gospodinjstva dobrih 6 ton CO2. Z električno energijo brez izpustov CO2 pa se bo ogljični odtis takšnega gospodinjstva zmanjšal za 2,5 ton CO2 letno, torej za 40 %. 

 Z menjavo dobavitelja električne energije lahko ukrepate proti podnebnim spremembam.