Skrivnostni dopust ali zavajanje javnosti? Predsednik vlade na poti v Dubaju ali na posvetu v Sloveniji?

Poslanec DZ RS, Andrej Kosi

V javnosti se pojavljajo dvomi o transparentnosti delovanja slovenske vlade, saj predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič zavrača poslansko vprašanje o dopustu predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Medtem ko naj bi bil Golob na dopustu v Dubaju, so na družbenih omrežjih objave, ki pričajo o njegovi udeležbi na javnem posvetu v Savinjski regiji.

Poslanec SDS Andrej Kosi je zavrnilo vprašanje, ali je bil predsednik vlade dejansko na dopustu v Dubaju od 30. oktobra do 6. novembra 2023, kot so poročali mediji, ali je sodeloval na posvetu v Sloveniji. Na družbenem omrežju X so objave, ki kažejo Golobovo udeležbo na posvetu z župani, podjetniki in drugimi nosilci razvoja v Savinjski regiji, datirane na 3. november 2023.

V poslanskem vprašanju so zastavljena vprašanja o udeležbi predsednika vlade na srečanju, dogovorih, obljubah pomoči za obnovo regije ter času in stroških potovanja v Dubaj. Javnost pričakuje odgovore, ki bodo razjasnili, ali je šlo za nedopustno zavajanje javnosti ali zgolj za nesporazum v informacijah.

Celotno poslansko vprašanje in morebitne odgovore vlade si lahko preberete v nadaljevanju.

  1. Ali je bil predsednik Vlade Republike Slovenije dne 3. novembra 2023 navzoč na obisku v Savinjski regiji? Kdo vse je še bil navzoč na omenjenem srečanju? Prosim za seznam vseh udeležencev.
  2. Kakšni so bili dogovori predsednika Vlade Republike Slovenije dne 3. novembra 2023 v Savinjski regiji na javnem posvetu z župani, predstavniki gospodarstva, podjetniki in drugimi nosilci razvoja v regiji?
  3. Kakšno pomoč je 3. novembra 2023 obljubila Vlada Republike Slovenije za obnovo Savinjske regije?
  4. Kdaj je bil predsednik Vlade Republike Slovenije na dopustu v Dubaju? Kdaj se je vrnil? Kakšni so bili stroški tega potovanja v celoti in kdo jih je poravnal?

Odgovor predsednice DZ