Senzorični vikend razvajanja The Sunset Momentum na Ptuju

Ta konec tedna bo na Ptuju mogoče pogledati, prisluhniti, okusiti in občutiti najboljše iz Ptuja. Magična kombinacija ptujskih sončnih zahodov, glamurja, elegance, kulinaričnih dobrot in dobre atmosfere obiskovalce pričakuje 1. junija na Slovenskem trgu in 2. junija na Ptujskem jezeru.

Dogodki, ki so hkrati tudi rezultat učnega eksperimenta, nagovarjajo domačine, da Ptuj spoznajo v popolnoma novi obliki, po principu “Poglej. Prisluhni. Okusi. Občuti.” Eksperiment, ki teče od lanske jeseni, že od samega začetka aktivno vključuje organizacije in posameznike s področja kulture in turizma na Ptuju, poseben pomen pa daje tudi strateškemu snovanju partnerstev med nevladnimi organizacijami in lokalnimi gospodarstvi, ter med evropskimi regijami, saj povezuje ustvarjalce iz Slovenije in Hrvaške ter Nizozemske in Združenega Kraljestva.
Društvo CET Platforma je tako pred začetkom projekta The Guerrilla Experiment 02 sklenilo partnerstvo s Floorplay Bookings iz Amsterdama, fotografom Filipom Koludrovićem iz Rijeke, doma pa z društvom Urbane Legende, v okrilju katerega živi The Legend Pub, s podjetjem ZA AZ d.o.o., kjer obratujeta klub Xtime in Bar Ranca Ptuj, ter s Ptujsko kletjo. V preteklih mesecih se je partnerstvo okrepilo, projektu pa so se pridružili posamezniki, ki so ponudili svoj par rok in več domačih podjetij, ki so omogočila bivanje in hrano ustvarjalcev na Ptuju. Senzorično vikend razvajanje, ki smo ga poimenovali The Sunset Momentum, obiskovalca nagovarja, da obišče dva najlepša kotička Ptuja, t.i. prireditvena prostora na prostem.

Hrvaški modni fotograf in mojster digitalnih medijev Filip Koludrović bo performans v živo prenesel v svet.

Slovenski trg bo za en večer postal kulisa spektakularni razstavi sodobnega ptujskega dizajna

Modni performans se bo zgodil pod Mestnim stolpom, ki že stoletja bdi nad mestnim jedrom, ob stari mestni hiši in skoraj dve tisočletji starem Orfejevem spomeniku, pred pročeljem Mestnega gledališča Ptuj. Magično zahajajoče sonce, ki zginja za strehami Prešernove, bo trg in z njim performans obsijalo z zlatimi odtenki. Druga lokacija, terasa bara Ranca, se nahaja na brežini Ptujskega jezera, od koder se odpira pogled na mogočen Ptujski grad in mesto pod njim. Bar Ranca Ptuj ter Legend Pub sta s tem postala uradna “FEEL” partnerja eksperimenta, “SEE” pa je pripadel očarljivi lepoti najstarejšega slovenskega mesta.
CET platforma je partnerstvo sklenila s Ptujsko kletjo, ki je s tem postala uradni vinar eksperimenta in si z Gostinstvom PP deli naziv “TASTE” partnerja. Dogodki, ki so hkrati tudi rezultat učnega eksperimenta, nagovarjajo domačine, da Ptuj spoznajo v popolnoma novi obliki, po principu “Poglej. Prisluhni. Okusi. Občuti.” Obenem pa nagovarjajo ljubitelje hedonizma od blizu in daleč ter jih vabijo, da uvod v poletje preživijo v najstarejšem slovenskem mestu in razvajajo vse svoje čute. V prelepi kulisi starega mestnega jedra si bodo ogledali domači modni dizajn, uživali ob kozarcu svežega Sauvignona iz Ptujske kleti, se morda celo sprehodili po njej, in se razvajali ob zvokih Poglej / See prisluhni / Hear okusi / Taste občuti / Feel.
Najsodobnejše elektronske glasbe, ki jo nekje med Londonom in Amsterdamom samo za ta namen ustvarja britanski producent Paul Sparkes – “HEAR” partner eksperimenta. Na petkovem modnem performansu bodo zablestele domače modne oblikovalke. Štiri dame povezuje ustvarjanje v starem mestnem jedru, vizionarski pogled, ki jih pogosto vodi v svet in ljubezen do Ptuja, ki jih navdihuje doma.

Predstavile bodo svoje ready-to-wear kolekcije, prvič skupaj v srcu mesta Ptuj. CET platforma ponosno predstavlja Sanjo Veličković, Ano Belšak Anabel, ki jo fashioniste z Murkove poznajo po ekstravagantnih plaščih, Oksano Prelog, ki svoje kreacije prepleta z ukrajinsko tradicijo in Majo Tofant, ki v imenu družinskega Zlatarstva Tofant, ustvarja kolekcijo nakita posebej za modni performans Made in Ptuj. Manekenke bosta uredila mojstrica ličenja Andreja Belšak in mojster frizur Patrik Trol.

Program za petek in soboto

Petek, 1.6.2018, 20:00-00:00 / Staro mestno jedro (Slovenski Trg, Murkova ulica)
Modni performans Made in Ptuj. Najvidnejše domače modne oblikovalke bodo predstavile svoje ready-to-wear kolekcije v čudoviti kulisi starega mestnega jedra, prav tam, kjer se je skozi stoletja krojila usoda mesta. Hrvaški modni fotograf in mojster digitalnih medijev Filip Koludrović bo performans v živo prenesel v svet. Britanski producent Paul Sparkes bo poskrbel za glasbeni del performansa.
After party: The Legend Pub

Sobota, 2.6.2018, 20:00-00:00 / Ptujsko jezero (Bar Ranca Ptuj)
Ranca Sunset Sessions. V ritem sončnega zahoda nas bo popeljal britanski producent Paul Sparkes, znan po daljših, čutnih setih. Dobra družba, kozarec ptujskega sauvignona, kos haloške gibanice ter atmosfera, ki spominja na sončne zahode kje na Balearskih otokih. Vso dogajanje bo potekalo v času sončnega zahoda, ko Ptuj zasije v svoji najbolj
magični svetlobi
Dodatne informacije:
Facebook: @DiscoverPtuj, @cetslo
Na Facebook-u (https://www.facebook.com/DiscoverPtuj) si bo vsak večer možno v živo ogledati video, ki ga bo ustvaril modni fotograf Filip Koludrović.
Link do Facebook dogodka: https://www.facebook.com/events/395387080930757/
Povezava na eksperimentov PRESS CENTER: goo.gl/32Dev4