Selitev ministrstev na Štajersko in prekmurje

Vir: lokalec.si

Janša s poslansko skupino SDS je bil včeraj na obisku v Destrniku, kjer so govorili tudi o selitvi ministrstev na Štajersko in v Prekmurje, poročajo na lokalec.si.

 

Včeraj so imeli poslanci SDS v Destrniku redni sestanek poslanske skupine, hkrati pa tudi pregled investicij, ki so jih v tej občini imeli v mandatu prejšnje vlade, so zapisali na lokalec.si.

Janez Janša pa je po zaključenem sestanku povedal, da je že dolgoletna praksa, da se poslanska skupina sestaja ne dobiva samo v Ljubljani, ampak po celotni Sloveniji.

Je pa ta mandat to nekoliko težje, ker vladna koalicija praktično vsak teden sklicuje izredne seje – včasih je to počela opozicija, zdaj pa to dela vladna koalicija – in je težko najti prosti dan. Tako da vedno, ko gremo izven Ljubljane, se ne pogovarjamo samo o delu poslanske skupine na sploh, ampak tudi o tem, kako pomagati tistim krajem, ki jih obiščemo. Ko pridemo naslednjič tja, pa tudi malo ocenjujemo napredek.”

Dejal je še, da Destrnik obiskuje že 30 let, od prvih lokalnih volitev naprej, in da vidi velik napredek v vseh teh letih. Ocenil je, da se vidi delo marljivih rok in da ima Destrnik dobro občinsko vodstvo, in izjavil, da upa, da se bo ta tradicija še nadaljevala.

Ministrstva se naj razporedijo po celi Sloveniji, po povedala vodja poslance skupine Jelka Godec in predlagala Vladi naj o tem resno razmisli in preseli določena ministrstva tudi na Štajersko in Prekmurje.

 

Nekdanji minister Zvonko Černač pa je izpostavil povezovanje lokalnih in državnih oblasti ter poslancev za boljši regionalni in lokalni razvoj.

“Vse tri vlade, ki jih je vodila SDS in predsednik Janša, so dajale velik poudarek enakomernemu regionalnem razvoju, tudi v vseh treh vladah, še posebej v zadnji vladi med letoma 2000 in 2022, smo temu področju namenili ogormno podpore in tudi ogromno sredstev.”

Černač je dejal, da je tudi vzhodna kohezijska regija dobila in bo dobila znatna finančna sredstva, ki bodo omogočila enakomernejši razvoj do leta 2030.

Vir: lokalec.si