Še nekaj dni do odprtja Parka pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem

kidričevo, praznični-december, odprtje-parka-pod tisočerimi-zvezdami

Pravljični december bogatejši za novo ledeno atrakcijo

Le še nekaj dni je ostalo do svečanega odprtja Parka pod tisočerimi zvezdami v Kidričevem, prižiga lučk, odprtja drsališča in nove atrakcije – 100 metrov pravljične drsalne steze. 1. december bo zasijal v vsej čarobnosti in lepoti prazničnega decembra, ko bodo postavili velikansko alu jelko (delo umetnika Tomaža Plavca) in izobesili alu krogle spletene iz aluminijaste žice.

Letos bo čarobni park simbolično zavit v aluminij, tam ne bosta manjkala Zvezdna vila in navihani Aluminko, na dogodkih pa se jim bodo pridružili še prijatelji iz pravljic. Pravljična lika prve obiskovalce pričakujeta na petkovi otvoritvi drsalne steze, ko bodo skupaj zadrsali v pravljični december. Slavnostni dogodek odprtja Parka pod tisočerimi zvezdami bodo obogatili Tamburaši občine Kidričevo, Otroški pevski zbor in Folklorna skupina vrtca Cirkovce. Letošnje dogajanje v Parku pod tisočerimi zvezdami bo zares pestro obljubljajo v občini Kidričevo. Vse dogodke so zbrani tudi v brošuri, ki jo lahko prelistate na spletu.

Župan občine Kidričevo Anton Leskovar se veseli letošnjih prazničnih decembrskih dogodkov, ki jih v Parku pod tisočerimi zvezdami ne bo manjkalo. V občini so projekt začeli pred dobrimi šestimi leti, takrat bolj skromno, z leti pa so dodali veliko novih, enkratnih vsebin in otrokom pričarali najlepši praznični čas v letu. »Park so naši občani in okoliški prebivalci dobro sprejeli, največja zahvala pa je, ko so dogodki dobro obiskani, ko je drsališče polno in so obiskovalci zadovoljni,» pravi župan Leskovar.

TM, foto: Saša Urih, občina Kidričevo

Svojo “zimsko” podobo počasi dobiva kidričevsko drsališče, ki v sklopu parka Pod tisočerimi zvezdami kot prvo odpira svoja vrata. Foto: občina Kidričevo
Letošnja novost je tudi 100 metrov drsalne steze v Kidričevem.