Še danes priložnost za obisk korantovega sejma v Pobrežju

Na Ptujskem priprave na pustni čas potekajo že dlje časa in v sklop teh priprav sodijo tudi sejmi rabljene korantove opreme. Zadnjega so ta konec tedna pripravili člani TD Koranti Pobrežje v videmski občini.

Foto: TM
V Turističnem društvu Koranti Pobrežje imajo že sejemsko tradicijo, saj sejem pripravljajo nekaj zadnjih let in je zmeraj dobro obiskan. Tudi letošnji ni izjema in po dobrem včerajšnjem obisku pobreški koranti na sejem v prostore vaškega doma Pobrežje vabijo še to nedeljo, 3. februarja. Še danes bo mogoče prodati, kupiti ali zamenjati rabljene korantije in mnoge dodatke kot so gamaše, bič, ježevka, …

Prepričali smo se lahko, da je bil sejem v Pobrežju zares dobro obiskan. Nekateri so trgovali, drugi so si le ogledovali korantije in ostale dodatke, ki jih je bilo tokrat veliko na razpolago, nekateri pa so obisk sejma preprosto vzeli za druženje s prijatelji.

Ponudbo korantij na sejmu v Pobrežju si je z zanimanjem ogledal tudi videmski župan Branko Marinič; foto: TM

Damjan Vidovič, predsednik TD Koranti Pobrežje, je povedal, da zadnja leta na korantov sejem vabijo tudi izdelovalce bičev, gamaš in ostalih korantovih dodatkov, saj je bilo po tem vedno veliko povpraševanja. »Na sejmu ponujamo rabljene korantije, obleke in kape za hudičke, rože iz papirja, gamaše, ježevke, tudi ruse, podobice in še kaj bi našli v ponudbi. V ponudbi je morda največ otroških korantij in najde se marsikaj ugodnega,« je povedal Vidovič.

Tudi hudički, korantovi spremljevalci, so se lahko oblekli; foto: TM

Zanimive pa so tudi cene novih in rabljenih korantij, ki naj bi jim v zadnjih dveh letih cena še zrastla. Za novo korantijo z vso opremo je potrebno odšteti okrog 1.000 do 1.200 evrov, morda še več, je pojasnil Vidovič, za rabljeno z dodatki pa okrog 800 evrov.

Pestra je tudi ponudba obveznih dodatkov h korantiji; foto: TM

Najbolj zanimive so otroške korantije

»Opažamo, da so cene rabljenih korantij od lani malo višje, a še vedno so najbolj zanimive korantije za otroke, saj jih ti v nekaj letih prerastejo in ponudba je dobra. Trudimo se, da imamo na sejmu vedno kvalitetno ponudbo, vsako leto dodamo še kaj novega in uporabnega, zelo pa smo veseli dobrega obiska. In ko bomo zaključili z našim letošnjim sejmom in strnili vtise, se za nas začenjajo nove pustne aktivnosti od svečnice do pepelnice,« je še dodal Damjan Vidovič iz TD Koranti Pobrežje.
Foto: TM