Še danes in jutri sejem Agra

sejem, agra, nagrade, priznanja, poli, pp

Nova odličja za Perutnino Ptuj

Jubilejni, 55. sejem AGRA, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, je tudi letos postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami vzrejnih in avtohtonih pasem živali ter z vzorčnimi rastlinskimi nasadi. Do četrtka, 31. avgusta se bo v Gornji Radgoni pod sloganom »Tradicionalno svež!« predstavilo preko 1800 razstavljavcev iz 36 držav. Podeljene so tudi že nagrade in priznanja, Perutnina Ptuj pa je prejemnica največ medalj, kar vnovič potrjuje najvišjo kakovost mesa in izdelkov blagovnih znamk Perutnine Ptuj, je PP zapisala na svoji spletni strani.

AGRA predstavljala tudi vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske in gozdarske mehanizacije, novosti na področju opreme in sredstev za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter vrhunske pridelke, prehranske izdelke, jedi, vina in produkte slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Na razstavnih prostorih, z razstavami, s svetovanji ter s strokovnimi dogodki se bodo predstavile najvidnejše državne, zbornične, gospodarske in strokovne institucije. Sejem bodo oživele predstavitve avtohtonih živali, govedi, konjev, prašičev in drobnice v hlevih in maneži, predstavitve čebelarstva, malih živali ter rib v ribniku.

Udeležba iz tujine in predstavitve tujih držav in regij dokazujejo, da AGRA postaja vse pomembnejša tudi mednarodno in letos je država partnerica Kitajska. Poleg Kitajske se na sejmu predstaviljajo še Madžarska, Hrvaška, Poljska, Češka, Slovaška, Litva, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Makedonija, Albanija, Romunija in Bolgarija.

Sreda, 30. avgusta na Agri: dan slovenskih zadružnikov, dan prašičerejcev, dan rejcev drobnice, dan avstrijske Štajerske, dan kmetijsko-živilskega šolstva.

Poli daleč najboljša v svoji kategoriji

S posebnim priznanjem za barjene klobase, Veliko zlato medaljo, je bil nagrajen izdelek Poli light s 30% manj maščob, ker je dosegel najvišjo oceno v skupini barjenih klobas iz vseh vrst mesa, ki so narejene v tem tipu klobas. Med mesnimi izdelki sta bila z nazivom Šampion kakovosti, ki ga prejmejo izdelki, ki so na ocenjevanjih pod okriljem sejma AGRA trikrat zapored prejeli zlato medaljo, tudi dva, namenjena našim najmlajšim: Pepe piščančja hrenovka in Posebna klobasa vija vaja. V tej kategoriji je Perutnina Ptuj prejela še 22 zlatih medalj in 18 srebrnih medalj. V kategoriji novi izdelki pa je zbrala največ točk po doseženih medaljah in prejela Posebno priznanje za inovatorstvo. Nagrada tudi za kolekcijo Natur Premium (meso iz piščancem prijazne reje), Fit nabodalca in Piščančji kebab. V tej kategoriji je PP prejela še deset zlatih in sedem srebrnih priznanj. Obenem pa je meso iz Perutnine Ptuj osvojilo največ točk po doseženih medaljah, za kar so si prislužili Posebno priznanje za tržno ponudbo svežega mesa, je PP še zapisala na spletni strani.

TM, Vir in foto: Agra, Perutnina Ptuj