SDS aktivno podpira slovensko gospodarstvo in zagotavlja socialno varnost

Na pogovornem omizju v Ljubljani, ki ga je organiziral Gospodarski forum SDS in Odbor za gospodarstvo pri Strateškem svetu SDS, so ugledni gospodarstveniki in strokovnjaki izpostavili ključne izzive in priložnosti za slovensko gospodarstvo. Med govorci so bili nekdanji gospodarski minister Zdravko Počivalšek, predsednik uprave Elesa Aleksander Mervar, predsednik uprave Celjskih mesnin Izidor Krivec, davčni strokovnjak Ivan Simič ter ekonomist in nekdanji finančni minister Janez Šušteršič.

 

Dogodek je osvetlil pomen razvoja slovenskega gospodarstva kot osnove za socialno varnost države. “Slovensko demokratsko stranko odlikuje stalna predanost gospodarskemu razvoju Slovenije. Brez močnega gospodarstva ni mogoče zagotoviti robustnega socialnega sistema,” je poudaril Počivalšek.

Med razpravo so se dotaknili perečih tem, kot so davčna politika, debirokratizacija, samooskrba na področju hrane in energetike ter vpliv globalnih nestabilnosti na slovensko gospodarstvo. Šušteršič je izpostavil trenutne ekonomske razmere, ki po njegovem mnenju predstavljajo tveganje za recesijo, kljub visoki zaposlenosti in zmanjševanju inflacije.

Mervar je opozoril na izzive zelenega prehoda in potrebo po novih pristopih pri upravljanju elektroenergetskega sistema, medtem ko je Simič kritično ocenil slovenski pravni sistem, ki po njegovih besedah preveč omejuje gospodarstvenike.

“SDS si prizadeva za ustvarjanje okolja, ki spodbuja produktivnost in inovativnost, kar je ključno za trajnostni razvoj države,” je sklenil Počivalšek.

S tem je omizje postavilo temelje za nadaljnje politične in gospodarske iniciative, ki bodo Sloveniji omogočile boljše izhodišče v prihodnje.

MR