S sodelovanjem do novih delovnih mest v Ormožu

Župan Ormoža Danijel Vrbnjak in predsednik vlada Janeza Janše so združili moči in skupaj pridobili pomembno nemško investicijo. Janez Janša in Zdravko Počivalšek sta posadila lipo in odkrila temeljni kamen za novo tovarno avtodomov Carthago v Ormožu.

 

Že naslednjo pomlad bodo v Ormožu izdelovali Malibuje.

Predsednik vlade in predsednik SDS Janez Janša je na prireditvi uvodoma dejal, da je edina uspešna socialna politika  politika ustvarjanja novih delovnih mest.

“Delovno mesto omogoči zaposlenemu, da poskrbi zase in za svojo družino, tistemu, ki ga dobi, ki dela pa, da ustvarja zase in za skupnost, da plačuje v socialno, zdravstveno blagajno, da plačuje davke, polni občinski in državni proračun in iz tega se nato nabirajo tudi sredstva za skupne potrebe,” je dejal predsednik vlade. 

“Zaposleni ni breme socialnih transferjev, ni breme drugih. Vsako delovno mesto je tako trojna ali četvorna korist za skupnost.” Edina realna podlaga blaginje je gospodarska rast. Če ni gospodarske rasti, lahko ustvarjamo in lahko tudi delimo denar, vendar pa delimo denar drugih, ki ga je potrebno vračati.”

 

Predsednik vlade in predsednik SDS se je nato zahvalil podjetju Carthago za investicijo, za katero je bil danes položen temeljni kamen in za odločitev, da tovarno postavijo v Ormožu. Pred 16 leti je podjetje tovarno postavilo v Odrancih.

“Prva odločitev je bila do neke mere tveganje, saj prideš v neko tuje gospodarsko okolje, v neko državo, s podatki, ki so teorija, ko pa se odločiš za drugo investicijo, pa to ni več zgolj odločitev na podlagi teorije, podatkov in analiz, ampak tudi na podlagi empiričnih izkušenj. Mislim, da odločitev za gradnjo v Ormožu ni temeljila zgolj na teoriji, ampak na poznavanju, delavnosti in pridnosti ljudi v Ormožu, na poznavanju razvojnih ambicij občine,” je dejal predsednik vlade in predsednik SDS.

Trenutno je v nacionalnih razvojnih programih za občino Ormož, projektov, ki se financirajo tudi iz državnega proračuna in evropskih sredstev, za okoli 50 milijonov evrov.

“Čestitke županu in ostalim, ki ste pokazali ambicijo, ker za to, da se pride do teh projektov, se je treba zelo potruditi, izpolniti mnoge težke pogoje in tudi zato, da je bil danes položen temeljni kamen v Ormožu, je bilo treba streti kar nekaj orehov,” je povedal predsednik SDS.

“Šlo je za korake, ki so bili narejeni v pravem času, vključno z veliko iniciativo gospoda župana in ostalih, ki ste se trudili pri tem,” je povedal predsednik SDS. “Vlada je v zadnjih dveh letih obiskala vse slovenske regije in ob obisku v Ormožu smo sprejeli vse potrebne odločitve, da je bil Ormož konkurenčen v tekmovanju za investicije,” je povedal predsednik vlade.