Regijska proslava CZ

Civilna zaščita, proslava, priznanja

1. marec - dan Civilne zaščite

V Vidmu danes osrednja regijska slovesnost ob dnevu Civilne zaščite

Prvega marca obeležujemo mednarodni dan Civilne zaščite (CZ). Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, pa tudi o vlogi CZ pri varstvu pred nesrečami. Slovesnost ob mednarodnem dnevu CZ pa je tudi priložnost za podelitev priznanj za izjemno delo na področju zaščite in reševanja.

Osrednja regijska slovesnost v Spodnjem Podravju bo danes ob 13. uri v Vidmu pri Ptuju, kjer bosta goste in nagrajence nagovorila namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel in župan občine Videm Friderik Bračič. Pri podelitvi se bo govornikoma pridružil vodja Izpostave URSZR Ptuj in  poveljnik Civilne zaščite za Podravje Dragomir Murko.

Sicer pa je bila 1. marca na Brdu pri Kranju že osrednja državna slovesnosti, na kateri so posameznikom in organizacijam, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, podelili priznanja Civilne zaščite. Slavnostni govornik na slovesnosti je bil predsednik države Borut Pahor.

Nagrajenci CZ na letošnji proslavi na Brdu pri Kranju.

Priznanja za izjemno delo na področju zaščite in reševanja bo letos prejelo 290 posameznikov oziroma organizacij, in sicer 179 bronastih, 63 srebrnih in 29 zlatih znakov, 18 plaket ter kipec Civilne zaščite. Na osrednji prireditvi je bilo podeljenih 46 priznanj, preostala pa bodo podeljena na 13 regijskih prireditvah v marcu, ena od teh pa bo torej danes v občini Videm.

TM

Vir in foto: URSZR