Razpis za izobraževanje bolničarjev CZ– evidenčne prijave

Mestna občina Ptuj zbira evidenčne prijave za pričetek tečaja za bolničarja, ki ga bo organizirala Območna organizacija Rdečega križa Ptuj. Tečaj se bo predvidoma izvajal po dva dni na teden (tri ure na dan), od aprila do junija, s pričetkom ob 16.30, v prostorih OZ RK Ptuj. Obseg tečaja je 45 ur. Po opravljenem tečaju si lahko pridobite gasilsko specialnost »bolničar«. Strošek tečaja krije Mestna občina Ptuj.

 

V skladu z področno uredbo Mestna občina Ptuj organizira formacijski oddelek bolničarjev civilne zaščite. Bolničarji CZ se pozovejo na dolžnost v primeru večjih naravnih in drugih nesreč. Pridobljeno znanje na temeljnem in dopolnilnih usposabljanjih vam bo koristilo pri izboljšanju varnosti v domačem okolju, službi, šoli ali organizaciji, v kateri delujete. Po opravljenem usposabljanju boste kot pol profesionalci usposobljeni za varnost, pristop, analizo, nudenje pomoči, imobilizacijo in prenos poškodovanih oseb.

Kako postati bolničar CZ MO Ptuj?

Imate izobrazbo najmanj IV. Stopnje? Ste stari 18 let (pristop na izpit) ali več ?

Za informacije se obrnite na MO Ptuj, opravite 45 urni tečaj za bolničarja, sodelujete na dopolnilnih usposabljanjih, lahko kot tekmovalci ali kot drugi operativci.

Informacije lahko pridobite na tel. št.: 02 748 29 70, 031 519 895 ali na e – naslovu: [email protected]

Izobraževanje se bo izvedlo v primeru zadostnega števila prijav. Prijave kandidatov naj bodo podane na obrazcu ECZ-1, najkasneje do 23. 3. 2023.

Primož Korošak

višji svetovalec za področje ZiR