Raznolik vikend dogodkov vabi na Ptuj

Ptuj ta konec tedna obljublja bogato paleto dogodkov, ki se razprostirajo od kulinaričnih doživetij do kulturnih užitkov. V ospredju je Teden restavracij, ki poteka do nedelje, 24. marca, v gostilnah Grabar in Ribič, kjer lahko obiskovalci okusijo vrhunske kulinarične mojstrovine.

 

Za družine so v Špajzi modrosti pripravili podporne skupine, kot sta “Kako naprej – ob kavi ali čaju?” in “S slikanjem krepimo odnose v družini”, ki se odvijajo v petek. Mestni kino Ptuj pa ponuja raznolik filmski program, ki se začne s projekcijo “Miraculous: Pikapolona & Črni Maček” in nadaljuje z različnimi predstavami, vključno s “Kraljevski Artur” in “Neskončno območje”.

Sobota prinaša vodene oglede po razstavi Antona in Janeza Repnika v Galeriji Luna in zanimiv ogled rova pod Ptujskim gradom. Ljubitelji glasbe bodo uživali v jubileju Ljudskih pevcev DU Turnišče, letnem koncertu Moškega pevskega zbora KD Grajena ter koncertih v Stari steklarski in Kavarni Evropa.

Nedeljski program nadaljuje s filmskimi projekcijami v Mestnem kinu Ptuj, vključno z otroškim filmom “Moj dedi je padel z Marsa” in zaključuje s predstavo “Jamska ženska” v Mestnem gledališču Ptuj.

Za podrobnejši vpogled v spored Mestnega kina Ptuj in aktualne razstave obiščite uradne spletne strani. Ta vikend Ptuj vabi v svoj objem z raznovrstnimi aktivnostmi, ki zadovoljijo vsak okus.

MR