Ptujsko mestno gledališče pred novo premiero

mestno-gledališče-ptuj, premiera, monodrama

V začetku tedna na odru MGP monodrama Naj bo konec lep

Mestno gledališče Ptuj je pred tretjo premiero sezone 2017/2018 in v torek bo na ptujskem odru premierna uprizoritev predstave Mohameda El Khatiba Naj bo konec lep. Režiser predstave je Ivica Buljan, Robert Waltl pa bo uprizoril zelo čuten tekst, je vodstvo gledališča z ustvarjalci predstave razkrilo pred dnevi na tiskovni konferenci.

Mohamed El Khatib je želel napisati dramsko besedilo na podlagi intervjujev, ki jih je naredil s svojo materjo. Leta 2012 je njena smrt prezgodaj končala zastavljeni projekt. Nastala je zlepljenka časopisnih izrezkov, elektronskih in telefonskih sporočil, transkripcij pogovorov, videov, kratkih dialogov z očetom​.​ Besedilo je ganljiva avtobiografska pripoved, mestoma zajedljivo boleča, pogosto pa tudi zabavna, ki pretanjeno prepleta osebno z univerzalnim, je med drugim poročala Petv.

Nagrade 52. Festivalu Borštnikovo srečanje

Maruša Majer in Gregor Zorc sta za vlogo v uprizoritvi Stenica v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj prejela Borštnikovo nagrado za igro. Stenica
je sicer avtorski projekt po motivih pravljične komedije Stenica Vladimirja Vladimiroviča Majakovskega, premiera komedije, ki je nastala v koprodukciji Prešernovega gledališča Kranj in Mestnega gledališča Ptuj, pa je bila na ptujskem odru 17. oktobra.

Stenica Foto: MGP

TM, vir in foto: MGP