Ptujski večer v družbi Močnih žensk

Pet močnih žensk je svoje izdelke in storitve postavilo na ogled v precej izzivalni razstavi, kjer so poudarile svoje močne lastnosti, moč povezovanja in sodelovanja ter tudi svoje šibkosti in krhkost.

Močne ženske; foto: Luka Rebol
Nedavno je v Legend pubu v Murkovi ulici na Ptuju potekal prav poseben večer. Pet raznolikih žensk je razgalilo svoje pripovedi, jih združilo v skupno zgodbo, poimenovano Močne ženske ter se predstavilo javnosti.

V pogovornem večeru, ki ga je prijetno povezovala Zlatka Planinc, prav tako močna ženska, so se ženske predstavile in razkrile, kaj jim je skupno in kaj jih kot posameznice vodi po poteh, predvsem poklicnega življenja, ki je nerazdružljivo prepleteno z njihovo zasebno sfero. Vsaka izmed njih se je bila primorana postaviti na lastne noge in se na karierni poti “spopasti” z izzivi, ki so spremljali te poti.

Pet Močnih žensk je pripovedovalo svoje zgodbe življenja; foto: Luka Rebol

»Poti nikoli niso ravne, niti enostavne, in če so zastavljene v dolgoročno uspešne zgodbe, nikakor niso lahke. Ženske, ki ne želimo bili zgolj muhe enodnevnice, temveč sledimo svojim ciljem, smo se medsebojno povezale. Povezovanje in mreženje je naša moč, tisto, kar nas posebej zaznamuje in dela edinstvene,” pove Maja Glaser Bedenik, ena od petih žensk.

»Že zdavnaj smo ugotovile, da vsaka posameznica poseduje lastnosti, ki kot žarki svetijo in osvetljujejo tudi poti ostalim ženskam. Svojo moč smo tako izkoristile, jo brez zadržkov predstavile ostalim in jo v pozitivnem okolju pričele razvijati. Skupaj smo močnejše in skupaj zmoremo. Ne poznamo samo padcev, ampak na tej poti sprejemamo predvsem izzive. In izzivi nas krepijo ter delajo močne,« je še dodala Maja Glaser Bedenik.

Povezal jih je projekt Podjetnost je ženskega spola

Štiri posameznice so se spoznale v okviru projekta Zavoda za zaposlovanje “Podjetnost je ženskega spola” ter kmalu vključile še peto žensko in izoblikovale zgodbo. Ob izmenjevanju izkušenj ter vtisov so na delavnici ličenja v Janjinem sijaju izoblikovale idejo o skupnem fotografiranju, razstavi fotografij, predvsem pa o povezanosti in skupni predstavitvi na trgu.

Močne ženske v družbi dua Ex friends iz Varaždina; foto: Luka Rebol

Janja Kreslin Rauter, profesorica slovenščine in sociologije, je svoje poklicno zanimanje usmerila v oblikovanje nakita in vizažistično-kozmetične storitve, urejanje nohtov in svetovanje o lepoti ter glamurju. Svojo zgodbo je poimenovala Janjin sijaj.

Oksana Prelog, diplomirana oblikovalka, je svoj talent za oblikovanje in šivanje oblačil, ki ga neguje že od otroštva, stkala v blagovno znamko Oksan-ka. Oblači ženske, ki si za to vzamejo čas in hočejo nekaj posebnega.

Eva Pipan, magistrica upravnih ved, je vse svoje izkušnje in znanje usmerila v kreiranje družinskega podjetja DP Pipan, ki se ukvarja z inovativnimi računovodskimi storitvami ter prodajo gabionov in strateško deluje na generacijskem prenosu poslovne ideje in v interesu ustvarjanja močne, z zdravimi poslovnimi koreninami ustvarjene družinske zgodbe.

Andreja Belšak, ekonomistka, je svoje znanje zlila v svetovanje o stilski preobrazbi in svojo pot posvetila vizažističnim in modnim smernicam v Urban fashion storu ter organizaciji modnih eventov v starem mestnem jedru Ptuja, ob tem pa tudi oblikovanju urbane kulturne sfere, prepletene z duhom tisočletij mesta Ptuja.

Maja Glaser Bedenik, diplomirana profesorica slovenščine, ki je konceptualno zložila skupaj Majino skrinjo, kjer se skrivajo založniška, novinarska, lektorska, mentorska in turistično-organizacijska dejavnost, ki jo izraža preko sodelovanja z različnimi poslovnimi subjekti, organiziranju različnih prireditev ter Sladke tamburice, svojega pisateljskega prvenca.

Fotografije je ustvaril fotograf Luka Rebol

Pet močnih žensk je svoje izdelke in storitve postavilo na ogled v precej izzivalni razstavi, kjer so poudarile svoje močne lastnosti, moč povezovanja in sodelovanja ter tudi svoje šibkosti in krhkost.

Foto: Luka Rebol

Vsebino fotografij, ki jih je posnel fotograf Luka Rebol in so bile ustvarjene v zapuščenem nočnem klubu v Gornji Radgoni, je na povabilo peterice popestril mladi žongler in komik Tomi Gomilšek. Z izraznostjo je pomagal poudariti vse dobre lastnosti posameznic, ki združene v celoto tvorijo močno zgodbo povezovanja in medsebojne podpore.

Barbarska kraljica; foto: Luka Rebol

Razstava v ptujskem Legend Pabu na ogled še do 26. junija, nato se seli v Lenart

Večer sta popestrila odlična glasbenika iz dua Ex friends iz Varaždina. Robert Belšak iz  Legend Puba, navdušen nad zgodbo, ki povezuje in izraža predvsem pozitivno atmosfero močnih žensk, bo razstavo gostil še vse do srede, 26. junija. Večer je bil lepo obiskan, v butični izvedbi. Večer so z obiskom iz preteklosti popestrili tudi predstavniki skupine Barbarov z njihovo močno kraljico, močno žensko preteklosti ter dali podporo sedanjim močnim ženskam v duhu 1950-letnice prve pisne omembe Ptuja v antičnih virih. Razstava in zgodbe Močnih žensk kmalu tudi v Lenartu.

Foto: Luka Rebol