Ptujski športni vikend

Na Ptuju bo ta konec tedna veliko dogodkov tudi v znamenju športa in rekreacije. Tamkajšnji zavod za šport s partnerji je namreč že 24. pripravil Ptujski športni vikend.

Zavod za šport Ptuj je v sodelovanju z Mestno občino Ptuj, Športno zvezo Mestne občine Ptuj, Fundacijo za šport Republike Slovenije, klubi in društvi pripravil Ptujski športni vikend. V štirih dneh se bo zvrstilo veliko športno-rekreacijskih dogodkov za vse vse generacije. Vrhunec dogajanja pa bo to soboto na Mestnem stadionu in v njegovi okolici.

Zlasti v soboto pester program aktivnosti

Od 6. do 9. septembra se bo na Ptuju zvrstilo več kot 30 športnih predstavitev in dejavnosti, so sporočili organizatorji, ki so v program vključili okrog 40 najrazličnejših aktivnosti. Pričakujejo veliko športno aktivnih obiskovalcev s Ptuja in širše okolice, v ospredju pa so dobrodelni maraton, mini olimpijada, večer borilnih športov, vožnja z gokarti, footgolf in tenis.

Četrtkov uvodni dan je bil namenjen tekmovanju v footgolfu in v balinanju, v petek so pripravili okroglo mizo Zakon o športu, na teniških igriščih Term Ptuj pa je bilo včeraj tekmovanje v tenisu med naključnimi pari.
Osrednji in najbolj pester program bo to soboto. Že zjutraj so na mestnem stadionu začeli šolo zdravja – 100 gibov, ob 10. uri se je na Mestnem stadionu pričel športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh, organizator pa je Bogomir Dolenc s prijatelji. Dopoldne poteka tudi predstavitev športa invalidov, na igrišču z umetno travo predstavljajo frizbi, še en zanimiv šport, ki ima na Ptuju veliko navdušencev.
Ljubiteljem športa je na voljo kolesarjenje, vadba na veslaških simulatorjih, med 9. in 12. uro se predstavljata Prostovoljno gasilsko društvo Ptuj in Slovenska vojska, potekalo bo 4. odprto prvenstvo Ptuja v ulični košarki, test hoje na 2 km, obetajo se tudi zdravstvene meritve, Planinsko društvo Ptuj pripravlja fotoorientacijo.
V sobotni ponudbi aktivnosti Ptujskega športnega vikenda je še mini olimpijada za otroke vrtcev, športni dan OŠ Olge Meglič, plezalna stena, delavnice za otroke, odbojka, v kateri se bodo pomerile članice, popoldne se bodo predstavljali ptujski klubi in društva, obiskovalci pa si lahko od 12. ure pridružijo zumbi, veslanju, tenisu, aerobiki, na ptujskem golf igrišču so pripravili odprto prvenstvo Ptuja v golfu, obeta se večer borilnih športov, Toyotin športni vikend, wellnes kotiček in rolanje za otroke.

Nedeljski zaključek

V nedeljo bo Ptujski športni vikend zaokrožil dogajanje na Kartodromu Slovenja vas, kjer bo med 9. in 12. uro vožnja z gokarti, na Pumptrack polinonu na Ptuju pa bo popoldne dogodek Pumpaj Slovenija finale.

Vse informacije o Ptujskem športnem vikendu dobite na spletni strani sportnivikend.si..
Foto: Zavod za šport Ptuj