Ptujski Lionsi na Obarjadi zbrali dobrih 20.500 evrov

ptuj, kurentovanje, obarjada, lions-klub

Pomagali tudi dvojčkoma iz Ormoža
Sobotni otvoritveni dan ptujskega Kurentovanja je poleg Etno povorke postregel še z enim tradicionalnim dogodkom, ki se je odvijal na dvorišču Minoritskega samostana. Lions klub Ptuj je pripravil že 13. Obarjado, humanitarni, pustni, kulinarični in družabni dogodek, ki iz leta v leto povezuje veliko ljudi in podjetij za dober namen. Obaro je letos kuhalo 21 ekip, skupaj pa so za dober namen s prijavnino zbrali preko 20.500 evrov.

Foto: Talum

Dogajanje na minoritskem dvorišču je ves čas spremljalo močno sneženje, a to ni bila prav nobena ovira za organizatorja, kot tudi ne za številne obiskovalce. Letos jih je bilo morda manj kot prejšnja leta, vendar so ptujski Lionsi zbrali še več prostovoljnih prispevkov, kar je dober podatek. Sicer pa je vsaka ekipa želela skuhati najboljšo kurjo obaro po skorajda skrivnostni recepturi, zato je imela komisija tudi letos izredno težko in odgovorno delo, je po dogodku povedal predsednik komisije Slavko Visenjak.

Ekipa Taluma skuhala najboljšo alubaro

Ekipa Taluma – zmagovalka 13. Obarjade. Foto: Talum

Komisija je na koncu odločila, da je najboljšo obaro – alubaro skuhala ekipa Taluma Kidričevo, druga je bila ekipa Perutninarske zadruge Ptuj in tretja ekipa podjetja Finakos. Skozi leta je Obarjada postala tradicionalen spremljevalec vsakoletnega Kurentovanja na Ptuju, pustno-družabni dogodek, ki ima izjemen dobrodelni pomen, saj Lions klub zbrana sredstva iz leta v leto namenja socialno šibkim družinam in tistim, ki so pomoči potrebni. Posebej razveseljujoča pa je letošnja vest, da so ptujski Lionsi na 13. Obarjadi skupaj s prijavnino ekip zbrali okoli 20.500 evrov. Tudi letos bodo vsa zbrana sredstva podarili v prave roke, z zneskom 2.500 evrov pa so pomagali tudi staršema dvojčkov Jaka in Aneja iz Ormoža, ki ju že v prihodnjih dneh čaka zahtevna operacija v ZDA.
TM, foto: Lions klub Ptuj, Talum