Ptujski atleti danes zaključujejo priprave

Letošnje prvomajske počitnice so številni slovenski atleti in njihovi trenerji že tradicionalno preživeli na pripravah na hrvaški obali. V Makarski smo srečali atlete, trenerje in vodstvo Atletskega kluba (AK) Ptuj.

Priprav se je iz Atletskega kluba Ptuj udeležilo 25 atletov in atletinj, v okviru Atletske zveze Slovenije pa na dveh lokacijah na Hrvaškem preko 500. Za namestitev in organizacijo je poskrbela Turistična agencija Majolka.

Kot je Atletska zveza Slovenije zapisala na svoji spletni strani, se je v času prvomajskih praznikov priprav udeležilo približno 500 slovenskih atletov, trenerjev in ostalih atletskih strokovnjakov, ki so ob športnih pripravah tudi izmenjali dragocene izkušnje in informacije glede svojega treniranja.

Na treningu … foto: AK Ptuj

Priprave na poletno tekmovalno sezono

Aleš Bezjak, trener AK Ptuj, je zadnji dan priprav v Makarski povedal: »Prvomajske priprave so nam služile kot zadnja priprava na poletno tekmovalno sezono. Letos smo jih izpeljali v Medulinu in Makarski. Priprave so dobro uspele in vsi skupaj že komaj čakamo na prihajajoča tekmovanja.«

Ptujski atleti v pripravah na poletno tekmovalno sezono. Foto: AK Ptuj

Priprave v Makarski je obiskal tudi predsednik Atletskega kluba Ptuj dr. Aleksander Lorenčič, ki je bil navdušen nad zavzetim treningom, predvsem pa nad pozitivno energijo ptujske ekipe.

TM, foto: AK Ptuj