Ptujske soroptimistke ob dnevu žena prirejajo tradicionalni koncert

Tradicionalni dobrodelni koncert, ki ga članice Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj pripravljajo že vrsto let ob dnevu žena in je njihov največji dogodek, bo ta petek, 8. marca, ob 19. uri v Dominikanskem samostanu na Ptuju.

Program letošnjega tradicionalnega dobrodelnega koncerta so ptujske soroptimistke že predstavile v tem tednu in napovedale pester glasbeni izbor, poleg tega pa se veselijo obiska priznane slikarke in ilustratorke Jelke Reichman in predsednika vlade Marjana Šarca.

Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj je bilo pod botrstvom mariborskega kluba ustanovljeno leta 2001 in danes šteje 25 članic. Delo kluba je humanitarno in v lokalnem okolju zelo opaženo ter cenjeno, kar dokazujejo tudi uspešno izpeljani projekti in dobrodelne akcije. Pomagale so mnogim otrokom iz socialno šibkih družin, med drugim so zbirale sredstva za mamograf in inkubator, skratka izvajajo različne projekte pomembne za mesto in bližnjo okolico.

Utrinek z lanskega humanitarnega koncerta

Tradicionalni koncert je zahvala vsem, ki jim pomagajo pri dejavnostih, tudi donatorjem, sicer pa je to pika na i njihovega humanitarnega dela in zavzetosti. Ob dnevu žena bodo obiskovalci koncerta prisluhnili nagovoru predsednice Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj Alenke Korpar, nato pa bodo slavnostno prižigale svečke in ob tej priložnosti predstavile svoj letošnji program, v katerem so v ospredju projekti Botrstvo, Mirno morje in Darilo mestu.

Sicer pa ptujske soroptimistke obljubljajo, da bodo tudi letos sredstva namenile preudarno, tistim, ki jih potrebujejo in tistim, v katere je treba verjeti in vlagati, saj so naša prihodnost, so zapisale na svoji facebook strani.

Foto: arhiv Humanitarno društvo Soroptimist Ptuj