Ptujčan Kristjan Čeh evropski prvak med mlajšimi člani

Slovenski atlet Kristjan Čeh, član Atletskega kluba Ptuj, je na evropskem prvenstvu za mlajše člane (do 23 let) na Švedskem osvojil zlato kolajno v metu diska. Lovoriko je dosegel z novim državnim rekordom 63,82.

Kristjan Čeh je osvojil zlato medaljo v metu diska; foto: arhiv AZS
Dvajsetletni Ptujčan Kristjan Čeh, njegov trener je Gorazd Rajher, je že v prvem metu je orodje vrgel 61,40 metra daleč in si skorajda že zagotovil odličje. A zanimivo, po prvi seriji ni vodil, saj je tudi Nemec Clemens Prüfer zablestel že v prvem metu. Najdaljši iz kvalifikacij je povedel z 62,15 m.
Veselje v slovenski reprezentanci. Skrajno desno Kristjanov trener Gorazd Rajher. Foto: AZS
Član Atletskega kluba Ptuj je v šesti seriji disk vrgel 63,82 metra in je s tem postal evropski prvak. Njegov novi cilji je udeležba na članskem svetovnem prvenstvu konec septembra v Dohi.
Mlademu dvometrašu je v Skandinaviji uspela sijajna serija. Foto: Reuters

Evropskega prvaka ponoči pričakali v Podvincih

Kristjan Čeh se je z reprezentanco Atletske zveze Slovenije (AZS) s Švedske vrnil sinoči, na nogometnem igrišču v Podvincih pa so mu že ponoči pripravili sprejem, kjer ga je poleg vodstva Atletskega kluba Ptuj pričakala tudi ptujska županja Nuška Gajšek in to veselo novico objavila na svojem facebook profilu.

Pozno sinoči so Kristjanu že pripravili sprejem v domačih Podvincih; foto: facebook

»Sposoben sem doseči tudi normo za člansko svetovno prvenstvo,« pravi Kristjan Čeh

»Neverjeten in nepričakovan končni razplet v finalu. Fantastičen zaključek, saj sem z zadnjim metom na tekmi dosegel svoj najboljši izid kariere. To sem čutil že ko je disk poletel iz roke. Osebni in državni rekord do 23 let, več si ne bi mogel želeti. Pred prvenstvom sem imel sicer visoke cilje, sem dobro pripravljen in sem dobro treniral. Zmage pa nisem pričakoval, bila je namreč velika konkurenca, peterica je imela osebne rekorde čez 60 m. Že po prvi seriji sem bil drugi z zelo dobrim dosežkom in sem vedel, da imam medaljo praktično že v rokah, da lahko spremenim le barvo. V peti serija mi je že uspelo prevzeti vodstvo. Ta dosežek mi pomeni veliko, pomeni, da sem sposoben doseči tudi normo za člansko svetovno prvenstvo,” je bil po poročanju zurnal24.si zadovoljen Čeh.

Foto: AZS, Reuters