Ptuj včeraj preplavili Božički

ptuj, božiček, tek-pohod

Na šestem teku in pohodu preko 400 udeležencev

Včerajšnji praznični 26. december je bil na Ptuju že šestič v znamenju Ptujskega božično-novoletnega teka in pohoda. Na Mestnem trgu se je popoldan zbralo preko 400 tekačev in pohodnikov iz številnih slovenskih mest in krajev, za vse je bila božičkova kapa tudi letos »obvezna«, v družbi Božička Ptujskega pa so ti doživeli še en izjemen rekreativni, turistično obarvani dogodek.

Božiček Ptujski na svojem letošnjem uradnem Božičkovem vozilu Toyoti Hilux iz AH Furman na Ptuju. Foto: Silvestra Brodnjak

Ekipa Ptujski Božiček je letošnjo prireditev izpeljala ob pomoči soorganizatorjev: Zavoda za šport Ptuj, Zavoda za turizem Ptuj in Vaškega odbora Skorba iz občine Hajdina, ki je na vmesnem postanku poskrbel za izjemen sprejem ter pogostitev tekačev in pohodnikov.

Utrinki včerajšnjega rekreativno-turističnega dogodka na Ptuju.                                                        Foto: Darko Solina

V Skorbi sta jih posebej pozdravila tud tamkajšnja predsednica vaške skupnosti Renata Gabrovec in hajdinski župan Stanislav Glažar, že pred startom pa je bilo živahno pred ptujsko Mestno hišo, kjer so zaigrali Štajerski frajtonarji, navzoče pa so pozdravili Sandi Mertelj, direktor Zavoda za šport Ptuj, Katja Gönc, direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Miran Senčar, župan MO Ptuj in Matija Brodnjak iz ekipe Božiček Ptujski. Vsi so se strinjali, da je ta dogodek zelo pomemben za Ptuj, tako po turistični kot tudi športni plati, predvsem pa je dobra promocija najstarejšega slovenskega mesta v prazničnem decembru. V prihodnje želijo ptujskemu božično-novoletnemu teku in pohodu dodati še kakšno dodatno vsebino, na Ptuj pa privabiti še večje število tekačev in pohodnikov ter jim ponuditi čim več zanimivih doživetij.

Najprej so na 200 m tekli mali Božički, ostali na 8 km

Sicer pa so se včeraj na Ptuju najprej na kratek tek na 200 m podali najmlajši v družbi Božička, nato pa so se na osem kilometrov teka in pohoda podali še tekači in pohodniki, ki jih je ves čas spremljalo lepo, na trenutke nekoliko vetrovno vreme, kar pa ni bila nobena ovira za udeležence. Na cilj so se vsi vrnili srečno, brez poškodb, tudi letos pa so organizatroji dogodka za vse udeležence pripravili božičkovo sponzorsko vrečko z zanimivo in uporabno vsebino.

Gneča včeraj na ptujskem pešmostu …                                                                                  Foto: Silvestra Brodnjak

“Potencial za tovrstne rekreativne dogodke je zelo velik, zelo pomembno pa je, da še dodatno privabimo v svojo sredino širšo množico vseh generacij, saj je nujno, da naredimo nekaj dobrega za svoje počutje in zdravje po kulinarično bogatih božičnih praznikih. Idej nam ne manjka in veselimo se 26. decembra 2018, ko bo na Ptuju že 7. Ptujski božično-novoletni tek in pohod« je še dodal Matija Brodnjak.

Nova priložnost za nepozabno druženje bo na Ptuju spet 26. decembra 2018.

TM, foto: Darko Solina, Silvestra Brodnjak